Cum sa primim abundenta de Sus

Zohar, Capitolul Lech Lecha (Mergi inainte), Paragraful 6: Acesta e mesagerul care vine la miezul noptii, la inceputul iluminarii liniei stangi din punctul Shuruk, pentru ca cei drepti sa inalte MAN pentru a prelungi linia de mijloc. Mesagerul vine si striga tare, pentru ca el este ceea ce blocheaza Dinim al punctului Shuruk. De aceea se vede ca el vine cu mare forta si cheama pe cei drepti, ca sa il corecteze.

Inaintea noastra se afla clarificarea ordinii prelungirii celor trei linii de la Bina la ZA, de la ZA la Nukva si de la Nukva la sufletele celor drepti.

In masura in care cel inferior poate sa-l trezeasca pe Cel Superior in linia de mijloc inaltand MAN (o rugaciune), Cel Superior poate sa ii implineasca dorinta. Trebuie doar sa ne aducem dorinta la Cel Superior, o dorinta care este similara cu a Lui. Asta inseamna ca trebuie sa vrem sa fim umpluti de implinirea Lui. Atunci o vom primi.

Nu exista conditii speciale din partea Celui Superior. El asteapta doar ca dorinta noastra sa fie potrivita pentru implinirea Lui, conform legii echivalentei formei. De aceea, toate rugaciunile si rugamintile noastre n-ar trebui sa fie pentru a primi implinire de la Cel Superior. Mai degraba, ele ar trebui sa ceara ajutor ca sa cream dorinta corecta, necesitatea si intentia corecta, care se potrivesc cu implinirea care exista in Cel Superior.

Eu nu Ii cer Celui Superior sa ma implineasca pe mine, caci, dupa cum se spune, vaca vrea sa hraneasca vitelul mai mult decat poate acesta sa suga. Toata cerinta mea ar trebui sa fie, Vreau sa fiu pregatit sa primesc de la Cel Superior, sa devin potrivit pentru El. Intre noi trebuie sa existe proprietati similare si corespunzatoare. De indata ce acestea apar, abundenta curge automat de la El in mine.

Din partea a 2-a a Lectiei zilnice de Cabala, 13.07.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed