Cum sa profitam de oportuniatea prezenta prin Zohar

Existam in interiorul egoismului nostru, unde ne imaginam lumea materiala. Daca vrem sa urcam de la materie la forte si sa descoperim adevarata imagine a realitatii, atunci Kabalistii ne-au acordat o oportunitate speciala, posibila prin limbajul ramurilor pe care l-au folosit in cartile lor. Drept rezultat, avem oprtuniatea de a face eforturi incercand sa ne imaginam calitatile spirituale din spatele fiecarui cuvand al Cartii Zohar.

Prin incercarea de a vedea spiritualitatea in acest fel, va exprimati dorinta de schimbare, dorinta pentru o anumita forta, numita Lumina Superioara, de a va influenta si a va schimba. Atunci cand o va face, veti simti cum calitatile voastre intime sunt corectate si devin coplesitor de tangibile. Apoi veti incepe sa traiti in interioritatea lumii voastre intime – lumea fortelor si calitatilor sufletului vostru, in ciuda faptului ca ele sunt descrise folosind cuvinte din lumea aceasta, ca si cum s-ar vorbi despre lucruri  comune.

Toate cele cinci lumi ale Lumii Infinitului sunt similare in structura, lumii noastre. Ele difera doar prin materia fiecareia, si nu in detaliile particulare si conexiunile dintre ele. Din punct de vedere al esentei, nu exista decat un singur sistem – Lumea Infinitului; toate celelalte lumi sunt aceeasi Lume a Infinitului, dar avand conexiuni imperfecte intre partile sale.

Fiecare lume este compusa din aceleasi parti conectate prin aceleasi forme de conectare. Doar ca aceste imbinari devin tot mai slabe pe masura ce se coboara de la nivelul mai inalt la cel mai de jos.  De aceea atunci cand citim o povestire care foloseste cuvinte din lumea aceasta, trebuie sa aspiram la a o  transpune intr-o lume mai inalta.

Chiar daca nu primesc o adevarata cunoastere, simpla dorinta de a infaptui ceva mai inalt dincolo de toate aceste vorbe, este destul pentru a atrage Lumina acelei lumi mai inalte. In lumea mai inalta, acea Lumina este Lumina Interioara, intrucat ea este pentru mine Lumina Inconjuratoare. Aceasta Lumina va incepe gradual sa ma corecteze si ma va ajuta sa urc (in pricepere si simtire) spre Lumea din care provine aceasta Lumina. Acesta este modul de functionare.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: