Cum sa sfarsesti razboiul

Astazi nu mai sunt razboaie pentru supravietuire, nici razboaie  de independenta, nici razboaie impotriva  invadatorilor, ci mai degraba razboaie directe catre daruire. Asta e exact felul in care ar trebui sa privim starea actuala.

In trecut grupul lui Avraam s-a rupt de aceea parte din umanitate care era concentrata in Babilon si de atunci intreaga noastra existenta e menita corectarii noastre prin parcurgerea spargerii si distrugerii, exilelor si holocaustelor. Asta este esenta multor corectii amare datorita carora ne intoarcem astazi in pamantul lui Israel.

Nu toate natiunile inteleg aceasta reintoarcere, iar printre cele care au acceptat-o, nu toate trateaza statul si armata in acelasi mod. Acestea desigur sunt boli ale copilariei, pe care trebuie sa le parcurgem pe parcursul stadiilor de dezvoltare. In ziarul Natiunea cat si in alte locuri, Baal HaSulam spune ca inca nu suntem o natiune in adevaratul sens al cuvantului.

Aici este un citat din articolul sau ‚Un discurs pentru completarea Zoharului’.

Urmeaza ca generatia noastra este generatia zilelor lui Mesia. De aceea ne-a fost garantata salvarea pamantului nostru sfant din mainile strainilor. Am fost de asemenea recompensati cu revelatia Cartii Zohar….

Totusi, cu acestea doua, doar am fost recompensati cu acest dar de la Creator, dar nu am primit nimic in mainile noastre. In schimb, ne-a fost acordata o sansa sa incepem cu munca Creatorului sa ne angajam in Torah si Mitzvot Lishma. Apoi ne va fi garantat succesul care  este promis generatiei lui Mesia, despre care toate generatiile precedente nu au stiut.

In aceasta lumina trebuie sa vedem aceeasi cale pe care generatiile trecute au facut.  Acest proces e esential in ciuda multelor dezastre pe care le include, si la sfarsitul carora ne este in final acordata o sansa sa ne intoarcem in pamantul lui Israel pentru a reconstrui un stat si o natiune acolo. Acum se afla in mainile noastre:  Exista toate coonditiile necesare si de acum inainte va trebui sa pavam drumul catre corectia lumii. Doar cand suntem  pregatiti pentru asta tulburarile si probleme care sunt indreptate catre noi vor lua sfarsit.

In prezent toti cei care tintesc si aspira pentru spiritualitate, pentru revelatia Providentei spirituale a fortei superioare apartin grupului numit „natiunea Israel.” Acesti oameni tintesc catre Yashar-El, iar astazi ei trebuie sa ia forma darurii. Apoi presiunea asupra Israelului va inceta si vom fi capabili sa avem grija de lumea intreaga in mod corect. Asta este sarcina noastra.

Cat pentru moment, noi nu vedem intregul tablou, rolul nostru, scopul nostru, si procesul care trebuie implementat pe calea de atingere a scopului, noi nu intelegem de ce dezastrele se abat asupra noastra in mod sistematic chiar si astazi, dar apoi ele vor lua sfarsit. Este ineficace si inutil sa tinem cont ca vom scapa de toate astea daca nu ne corectam.

Cunoasterea intregului sistem e necesara aici: De ce se intampla, care sunt motivele, care este responsabilitatea noastra, care este scopul pe care trebuie sa il atingem si ce anume ar trebui sa indeplinim pentru a face toate acestea? Doar atunci este posibil sa vorbim despre o solutie a prroblemelor, doar atunci nu vor mai fi razboaie si eroi cazuti.

Daca oamenii ar putea vedea procesul general, ar fi capabili sa realizeze ca devenim mai rai decat am fost inainte. Nu construim un stat si o natiune si nu ajungem la nici un consens. Contrar, din ce in ce mai multi oameni se raporteaza la natiune si  stat punand propriul lor interes pe primul loc: Atata timp cat o persoana se simte bine, este aici, iar cand ii este rau paraseste tara. El nu se leaga de nimic aici. Arata-i un loc pe pamant care este mai bun si mai accesibil si el va pleca imediat.

Si in final intrebarea este: de ce ne plangem atata timp cat nu facem nimic? Nu este prostesc si copilaros? In loc sa varsam lacrimi si sa marturisim ca nu vom mai face niciodata la fel, haideti sa aflam sa cautam raspunsul pentru ceea ce se intampla. Noi avioane si rachete sunt in regula, dar  haideti sa examinam lucrurile si sa ne concentram pentru a le lamuri.

Ce lipseste? Chiar si in modul direct, practic, de ce sunt asa multi care nu se inroleaza in armata? Deoarece nu ne pasa de oameni, de spiritul lor, despre recunostina de sine. Uitati-va la ce invatam generatiile mai tinere.  Nu e vorba despre serviciul militar ci de investitia persoanei in societate. Daca nu ne facem griji despre asta, la urma urmei de ce plangem?

Nu este mai bine sa investesti eforturile in mijloace de a schimba starea interna a persoanei, in a le ridica, astfel atingand un consens general? Altfel, daca oamenii nu recunosc statul si eroii lui cazuti, fenomenul sporadic va deveni un trend.

Din „Conversatie dedicata Zilei Memoriale a victimelor Fortelor de Aparare Israeliene”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: