Cum Sa Te Bucuri De Zohar

Ce ne invata Zohar-ul? Noi stim din Stiinta Kabbalah ca, Creatorul a creat o singura dorinta, in interiorul careia au loc in continuare toate dezvoltarile. Aceasta unica dorinta include numeroase dorinte particulare care sunt interconectate intr-un sistem numit “Adam” – sufletul comun.

Dupa aceea, in concordanta cu programul Lui, Creatorul a inceput sa distruga conexiunile dintre partile acestei dorinte. Ele au inceput sa piarda conexiunile una de alta, asemenea organelor intr-un corp bolnav in care s-a oprit interactiunea corecta a unuia cu celalat. Aceasta cauzeaza un dezechilibru si noi simtim simtomele bolii, cum ar fi ridicarea temperaturii, compozitia chimica a sangelui gresita si asa mai departe. Toate acestea sunt semne ca organismul este in dezechilibru cu el insusi si noi numim asta – boala.

De ce sa faca Creatorul asta sufletelor? El face asta cu scopul ca noi sa simtim denaturarea si sa o corectam. Aceasta boala este o denaturare a legaturilor dintre noi care suntem parti ale unui singur sistem. Cand aceasta denaturare intervine in noi incepem sa ne simtim din ce in ce mai putin legati intre noi.

Sunt 125 de trepte in aceasta pierdere de legatura intre noi. Este o coborare din Infinitate, unde noi suntem infinit corectati unii cu altii, catre starea, unde aceasta conexiune a disparut complet.

Mai mult decat atat, exista un nivel numit Parsa-Intorsatura, de-a lungul acestor 125 de trepte unde apare o si mai mare denaturare – in locul unei conexiuni pozitive sau a absentei acesteia, noi formam o conexiune negativa. Acum fiecare vrea sa-i foloseasca pe ceilalti pentru beneficiul propriu. Organismul nu moare pur si simplu ci se consuma pe el insusi complet.

Aceasta coborare in dorinta de a-i folosi pe ceilalti continua pana la atingerea starii in care noi pierdem complet toate legaturile unii cu altii – atat legatura pozitiva de daruire cat si legatura negativa de primire. In aceasta stare noi existam in totala neconcordanta cu spiritualitatea, lipsiti de orice atingere si cunostinte. Acesta este rezultatul separatiei noastre unii de altii, in modul in care percepem noi aceasta lume, o realitate imaginara. De ce este imaginara? Pentru ca ea a fost intentionat infiintata de Creator ca sa ne dea noua iluzia absentei Sale.

Ce trebuie sa facem? Noi trebuie sa intelegem ca avem de corectat conexiunile dintre noi. Inaltarea sufletului de la aceasta lume la Lumea Infinita are loc de la gradul in care noi consolidam conexiunile dintre noi. Redescoperirea conexiunilor dintre noi creeaza ascensiunea.

De aceea, cu cat ne imaginam mai mult starea noastra de conexiune cu celelalte suflete, cu atat mai mult ne vom bucura de Cartea Zohar. De altfel, ea a fost scrisa de la inaltimea Lumii Infinite. Autorii Cartii Zohar au scris aceasta capodopera, de la inaltimea celor 125 de trepte, unde ei erau conectati impreuna.

In timp ce studiem Zohar-ul, avem nevoie sa simtim dorinta de conectare impreuna. Nu este nevoie sa fii “destept”. Este de ajuns pur si simplu sa-ti amintesti, ca noi obtinem totul in interiorul legaturii dintre noi.

In realitate, Zohar-ul vorbeste numai despre legatura dintre suflete. El explica legatura noastra in interiorul sistemului global numit “Adam”, cu toate celelalte suflete si cum sa le folosim sa ne conectam impreuna intr-un suflet, intr-un sistem functional corect si sanatos.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: