Cuvintele reprezinta actiuni spirituale

Intrebare: Daca graficele sunt un limbaj, iar literele sunt grafice, atunci care este semnificatia punctelor vocalice (Nekudot)? Care este rolul lor, in perceptie?

Raspunsul meu: Punctele vocalice sunt mult mai mult decat niste adaugiri la litere. Lucrul cel mai important pentru noi sunt vasele de perceptie (Kelim, literele), de vreme ce vorbim despre perceptia Luminii. Nekudot (punctele de sub litere) si Tagin (coroanele de deasupra literelor) creeaza un flux care este necesar, pentru ca noi sa intelegem conexiunile dintre litere.

Nu putem sa pronuntam cuvinte fara vocale. Trebuie sa adaugam vocale (reprezentate de punctele vocalice, Tagin si Nekudot) intre consoane, caci ele ne permit sa curgem de la un Kli la altul – de la o litera la urmatoarea.

E imposibil sa ne descurcam fara intreaga TANTA (Taamim, Nekudot, Tagin si Otiot). O TANTA urmeaza alteia, iar apoi e urmata de o a treia si asa mai departe; fluxul lor creeaza un cuvant. Insa prin ele insele, literele nu sunt cuvinte si nu le putem defini ca stari.

Nu putem defini o stare, decat daca o conectam cu o cauza si un efect, cu o suita de alte stari. Asta se numeste un „cuvant”. Trebuie sa stii de unde vine aceasta stare si cine o determina; unde este Creatorul in aceasta situatie, ce vrea El sa stie de la tine, cum actionezi, ce faci si, la sfarsitul cuvantului – cum vei iesi din aceasta stare.

Ca urmare, un cuvant este o actiune anume si contine totul. Cuprinde calitati si, ca urmare, nu poate sa fie format dintr-o singura litera, ci trebuie sa aiba cel putin doua.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: