Daruind primim mai mult

Intrebare: Daruirea egoista este superioara primirii egoiste?

Raspuns: A darui pentru a primi e un nivel mai avansat, de primire mai profunda. Desigur, poti castiga mai mult si cauza mai mult rau altora, cu ajutorul ei. Totusi daruirea egoista permite persoanei sa inteleaga ca daruirea e o calitate pretioasa care il ajuta sa castige.

Primirea directa e limitata in posibilitatile ei, in timp ce daruirea poate oferi oportunitati si beneficii mai mari. Omenirea nu ar fi evoluat daca oamenii nu ar fi deschis afaceri in care sa ofere altora vinzandu-si serviciile pentru a obtine profit. Oamenii s-ar fi retras in sine, ca animalele care primesc egoist. Doar omul cu egoismul sau dezvoltat intelege cum sa ofere pentru beneficiul lui, adica pentru a obtine la schimb mai mult, ulterior.

Oricum, Kabbalah vorbeste doar despre unitatea intre noi si din acest motiv chiar si primul nivel de primire egoista vorbeste despre relatiile noastre intre prieteni si nu despre viata cotidiana. Toate aceste niveluri tin de conexiunea mea cu celelalte suflete si revelarea Creatorului in ea.

Din Part 4 Lectia zilnica de Kabbalah 9.06.10, Articolul Poate cobori din Cer, ceva negativ?

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: