De ce au ingerii aripi?

Zohar. Capitolul VaYikra (Si Domnul a chemat), paragraful 135: Sapte ceruri sunt deasupra si in fiecare sunt stele, sunt Merkavot (pluralul de la Merkava – car/structura), unul deasupra celuilalt, pentru a asuma povara regatului Stapanului lor. Si in toate cerurile sunt Merkavot si sori care sunt diferiti unul de celalalt, stand unul deasupra celuilalt. Unii au sase aripi iar altii au patru aripi; unii au patru fete iar altii au doua fete, iar alti au o fata; unii sunt foc arzator, altii sunt apa si altii sunt vant, asa cum este scris, El a facut vantul mesagerul Lui, flacarile arzand, ministrii (ajutoarele) Lui.

Ingerii sunt forte ale nivelurilor nemiscat, vegetal si animal in respect fata de om. In aceasta lume, omul exista in natura nemiscata, vegetala si animala, care creeaza mediul necesar lui. Similar, in lumea spirituala, in mijlocul fortelor sufletului nostru, sunt forte variate ale nivelurilor spirituale nemiscat, vegetal si animal, care se numesc ingeri. Cu sprijinul acestor forte, imi formez atitudinea fata de Creator, in timp ce aspir sa ma indrept catre El pentru a ma conecta cu El. Sufletul meu exista multumita acestor forte; ele sunt mediul lui. In acest fel avansez.

Ingerii sunt, de asemnea, forte ale sufletului omului, pe care o persoana le aranjeaza pentru a exista in sufletul ei. O persoana directioneaza toate aceste forte catre Creator si astfel ia contact cu El. Acesti ingeri nu au nici liber arbitru nici realitatea lor proprie. Ele seamana cu fortele naturii asa cum le stim, ca gravitatia, legile de interactiune intre molecule si atomi si intre corpuri mari si mici. Toate aceste forte sunt numite ingeri.

Nu trebuie sa ne imaginam ingerii ca niste corpuri cu aripi zburand in jur! Aripile de care Zohar-ul vorbeste sunt acoperisul sau ecranul pe care ei il aduc unei persoane. Cu ajutorul acestor forte, o persoana atinge propria realizare si apoi are puterea ecranului numita inger cu aripi.

De aceea, atitudinea noastra fata de acese fote trebuie sa fie la fel ca fata de natura in aceasta lume. Tot ceea ce inconjoara o persoana (cu exceptia oamenilor), toate celelalte forte, sunt ingeri. In mod normal, vom incerca sa aranjam aceste forte intr-un mod care este cel mai confortabil pentru noi. Este similar si in lumea spirituala.

Din partea a treia a Lectiei zilnice de Kabbalah 21.05.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: