De fapt, Malchut al Lumii Atzilut esti tu

Intrebare: Zohar-ul evoca experiente interioare foarte puternice si imi dezvaluie intregul tablou. Dar in momentul in care incerc sa ma gandesc la unificarea tuturor sufletelor, totul dispare brusc, iar eu nu mai sunt in stare sa imi mentin atentia pe text. Ce sa fac?

Raspunsul meu: Imagineaza-ti ca, in drumul tau spre Creator, treci printr-un filtru sau mecanism numit adunarea tuturor sufletelor, Malchut al Lumii Atzilut. Altfel, nu vei putea sa te unesti cu Creatorul, cu Zeir Anpin. Poti sa faci acest lucru numai trecand prin acest sistem de suflete, iar asta inseamna absolut toate sufletele care au fost create si apoi sfaramate si care exista acum in Malchut al Lumii Infinitatii in forma lor necorectata.

Daca vrei sa atingi Zeir Anpin, Creatorul, trebuie sa treci prin acest filtru, prin acest intreg mecanism numit adunarea sufletelor lui Israel, care este o unire a tuturor celor care “aspira direct la Creator”. In plus, trebuie sa doresti sa le unesti; trebuie sa doresti sa fii chiar acel Malchut al Lumii Atzilut care se uneste cu Zeir Anpin.

Nu existi decat daca poti sa conectezi toate sufletele in tine, decat daca poti sa vezi cum toata lumea este in tine si cum sa o duci pe toata la Creator, pentru a aduce toate sufletele la adeziune cu El. Acesta este tabloul pe care trebuie sa il vezi inauntrul tau.

Nu existi in Malchut decat daca vrei sa te unesti cu celelalte suflete. Malchut nu este dorinta ta de implinire, ci dorinta de a te uni cu celelalte suflete, pe care in prezent le simti departe de tine si separate. Insa cu cat simti mai mult aceste suflete, in ciuda a orice altceva si cu cat mai mult doresti sa te unesti cu ele, cu atat mai reala devine existenta ta in Malchut.

Malchut al Lumii Atzilut este rezultatul eforturilor tale de a te uni cu celelalte suflete; este dorinta ta unita cu toata lumea. Atunci cand au primit Torah, toti oamenii au trebuit sa se uneasca, ca “un singur om cu o singura inima”, pentru a se uni cu Creatorul. Acel punct comun, central pentru noi toti, punctul in care ne unim cu Creatorul, se numeste Malchut al Lumii Atzilut. Altfel, nu ai unde sa fii gasit, in acest tablou.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed