De la Intunericul Egiptean catre Lumina

Abraham, Isaac, Iacov, Iosif, Moise şi aşa mai departe, sunt etapele de dezvoltare ale sufletului. O forţă nouă apare în interiorul sufletului de fiecare dată şi începe să conducă dezvoltarea şi tot ceea ce o însoţeşte.

Noua forţă este întotdeauna o dorinta de a primi si o dorinta de a darui. Dezvoltarea pe etape este, totuşi, cu o perioadă ce urmeaza alteia. Până când nu am terminat o etapă de dezvoltare, nu ştiu care va fi urmatoarea, şi aşa mai departe.

După şapte ani de belşug, nu ştiu care sunt cei şapte ani de foamete. Mi se pare că  avansez, şi voi intra în lumea spirituală în acelaşi mod.  Dintr-o dată, în loc de lumea spirituală – boom! – coboară întunericul egiptean. În mod similar, nu ştiu ca dintr-o dată am ieşit din întunericul egiptean, întunericul teribil, smoala-neagra, atunci când dorinţa mea nu are nici o împlinire, nici din jur, nici Lumină interioară, şi am venit la Lumina.

Dezvoltarea are loc în etape. Trebuie doar să ştim cum să avansam, dar fiecare revelaţie este o surpriză, o surpriză totală.

Din Lecţia  Portia săptămânala de Tora, 12/2/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: