De la ura la iubire, intr-un moment

Intrebare: Zohar-ul provoaca atat de mult intuneric si rau pentru a fi relevat. Cum poate cere o persoana iubire, cand vede atata rau? Cum pot cere binele in ciuda raului?

Raspuns: Credem ca este o mare distana intre ura si iubire, dar nu este asa. Intai de toate, ele sunt acelasi lucru pentru ca totul se petrece in aceasi dorinta. Cand treci de la una la alta, nu te misti prin spatiu. Mai degraba, Lumina executa aceasta schimbare in tine, facandu-te sa te misti de la o extrema la alta imediat.

Cand te uiti la lucruri fara Lumina, nu vezi nimic si totul iti apare ca intuneric, senzatii negative si ura. Totusi, de indata ce acolo este Lumina, tu descoperi bunatatea, iubirea si placerea. Nu sunt actiuni de durata, acolo. Tu activezi Lumina si ea imediat schimba totul. Intreaga imagine a realitatii se schimba instantaneu.

Acum noi suntem in intuneric si de asta nu putem crede ca Lumina poate aparea intr-o secunda. Totusi, cand apare, aceasta se intampla intotdeauna brusc, ca in timpul exodului din Egipt.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala, 19.08.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: