De partea cealalta a ecranului

Lumea pe care o percepem nu ne-a fost data la intamplare. Ea rezulta din natura, care include doua forme opuse: Creatorul si creatia. Atunci cand incepem sa ne inaltam, ni se da aceasta lume, pentru a ne ajuta sa devenim asemenea Creatorului si sa eliminam diferenta dintre punctul creatiei, „existenta din nimic” si Creator, sau diferenta dintre Kli si Lumina. Lumea aceasta este o stare perceputa de punctul de creatie, care este separat Creatorului si opus Acestuia.

Ca sa ne duca de “partea cealalta a ecranului”, sa ne duca de la un tablou la altul, ni s-a dat un mijloc numit Cartea Zohar. Este un mijloc care ne duce de la o stare de dezbinare la o stare de unitate. De aceea ni se da starea pe care o percepem acum si starea pe care trebuie sa o atingem, precum si toate nivelurile si etapele prin care trebuie sa trecem pe aceasta cale si mijlocul – Cartea Zohar, care ne spune despre conexiunea dintre cele doua lumi, despre cum o lume se imbraca in cealalta. Niciunul din aceste lucruri nu sunt intamplatoare.

Trebuie sa facem eforturi pentru a folosi acest mijloc, Cartea Zohar, ca sa ne schimbam. Cu cat ni se va dezvalui mai mult aceasta carte, cu atat mai mult ea ne va schimba. Astfel, vom inainta mereu, avansand de la senzatia noastra actuala, de punct negru care isi dezvaluie propria sa natura si realizeaza opunerea sa fata de Lumina.

Toata realitatea exista in interiorul acestui punct de creatie, sau, mai degraba, realitatea exista in functie de perceptia acestui punct. Punctul acesta contine toate lumile si toate schimbarile; totul e in interiorul sau. In plus, punctul acesta nu se schimba in raport cu Creatorul care l-a creat; in raport cu El, este intotdeauna in starea corectata, cea mai buna posibila. Este singurul punct de creatie existent, pe care L-a creat din nimic (Yesh Mi Ein).

Atunci cand citim Zohar-ul, trebuie sa ne dam seama ca nu privim la o carte, ci la un mecanism special care leaga cele doua stari ale noastre. El ne face sa avansam de la starea actuala, in care suntem separati de Creator si ne simtim doar pe noi si in care suntem incuiati intr-un punct negru. Folosind un limbaj special, un program special, Zoharul ne arata ce actiuni si schimbari interioare putem sa facem, pentru a ne restructura in interior, ca sa atragem Lumina care, deocamdata, este in afara noastra.

Atunci, structura noastra interioara va fi asemenea Luminii, Creatorului. In acelasi timp, noi vom ramane intotdeauna formati din materia numita “dorinta de a primi” sau “existenta din nimic”.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: