Decodorul spiritual

Întrebare: Pot să îmi folosesc imaginația pentru a-mi picta viitoarea stare corectată?

Răspuns: Asta depinde ce ne imaginăm noi ca starea viitoare. Pentru a o portetriza mecanic, facem desene.

Este posibil să punem toate condițiile stării viitoare într-un fel de tabel, să listăm toate particularitățile tehnice ale acestor stări: dorințe, ecrane, nivele de Aviut, intrări și ieșiri ale Luminii, Lumina Înconjurătoare și Lumina Interioară, divizarea gradelor într-o multitudine de sisteme interne și externe în Restricția a Doua.

Dar, la sfârșit, ajungem la același discernământ spiritual înregistrat de Cabaliști, ca să își descrie unul altuia detaliile tehnice necesare a fi făcute pentru a simții ceea ce ei doresc să ne comunice. Să presupunem că îți dau o partitură muzicală, asta este, îți comunic anumite date. Poți să faci ceva cu ele? Nu. Mai întâi trebuie să le percepi ca informații externe și apoi să te apuci de contemplarea interioară. Dacă citești notele, vei fi în stare să o cânți și apoi vei știi ce am vrut să îți comunic.

Cabaliștii fac la fel, transmițându-ne datele tehnice. Poartă-le în suflet și vei primi tot ceea ce ei au vrut. În acest fel vei știi despre ce vorbesc ei.

Transferul de informații prin INTERNET lucrează în același mod. Desenez o imagine pe un ecran de calculator sau import fotografii de la o cameră, salvez imaginile într-un format particular și trimit aceste informații prin canale de comunicații. Primești aceste date tehnice și folosești un decodor pentru a le transfera încă odată într-o imagine pe ecran.

Exact în acest mod Cabalișii stau în contact unul cu celălalt. Ei au obținut o imagine spirituală, au înregistrat-o și ne-au transmis-o, doar că nouă ne lipsește decodorul pentru a transforma aceaste informații în acea imagine. Le citim dar nu avem cum să înțelegem despre ce vorbesc ei. Să le folosim pe toate pare o fantezie.

Nu suntem in stare să descifrăm  și să extragem înțelesul din niciuna din cele patru limbaje folosite de Cabaliști pentru a ne descrie lumea spirituală (limbajele Tanach, Halacha, Hagaddah și Cabala). Dar ce ne spun Cabaliștii? Folosiți aceste texte ca un remediu miraculos (Segula). Ce este Segula? Dacă vrei să obții revelația și să înțelegi într-un fel faptul că revelația este posibilă numai în calitatea de dăruire, te vei vedea tu singur și întreaga lume în iubire și dăruire unul cu celălalt, în garanție reciprocă, ca un singur om cu o singură inimă.

Dacă aspiri la această imagine, vei începe să te apropii de descifrarea corectă a acestor texte. Te va influența și în cele din urmă același decodor spiritual ți se va revela. De aceea citim Cartea Zohar.

Din partea a doua a Lecției zilnice de Cabala 12/28/10, “Introducere la Cartea Zohar, Article “Sunteți parteneri cu Mine”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: