Deschide calea Luminii

Zohar, capitolul “Truma (Donatie)”, par.585: Cel ce se agata de Malchut, sub litere, este ridicat de ea, deoarece, de acolo, ea este  cladita pentru Zivug PBP (fata-n fata) cu ZA…caci ea este totul- inclusa in toate, de sus, de jos si de  la mijloc.

De aici, vedem ca nu avem nimic pentru care sa ne facem griji, in afara de modul in care sa ne conectam la Malchut. Fiindca inseram dorinte in Malchut, parti din Malchut se unesc unele cu altele si primele noua Sefirot incep sa o influenteze.

Malchut este  multimea punctelor de conexiune a sufletelor in reteaua comuna care le uneste pe toate.

Malchut reprezinta conexiunile dintre suflete. Daca inseram in aceste conexiuni dorintele noastre, pe care le primim unii de la alltii, atunci aceste dorinte se unesc intre ele in Malchut. Si, in masura in care dorintele noastre comune sunt prezente in ele,  calitatile primelor noua Sefirot, care sunt calitatile Creatorului, sau ZA, se manifesta in ele si Lumina este revelata in aceasta conexiune.

Asadar, nu trebuie san e facem griji cu privire la primele noua Sefirot, la Zeir Anpin si la alte calitati ale Creatorului, ci numai cu privire la dorintele noastre , ca sa le unim. Miscarea de care vorbim, cu cat suntem mai implicati in ea, cu cat mai mult auzim si  ne gandim la ea, cu atat mai mult aceasta noua dorinta pentru unitate incepe sa ia forma in interiorul nostru. Intelegem ca lumea de azi are nevoie de aceasta unitate si se misca in directia ei, atat in sens spiritual, cat si corporal.

Exact asta trebuie sa vedem in tot ceea ce ne inconjoara- tot ce ne lipseste este eceasta unitate. Si este singurul mijloc de corectare al tuturor deficientelor.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala din 14.07.2011, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: