Deschide robinetul Luminii Superioare

Nu contează ce capitol sau ce parte din Cartea Zohar studiem. Rabaş obişnuia să facă aşa: închidea ochii, deschidea cartea la o oarecare pagină şi începea să citească din mijlocul rândului. Citea câteva rânduri, şi îi era deajuns. Apoi, continua să gândească.

Cartea conectează omul la sursa care îi explică despre binele şi corectarea stării viitoare. Până la urmă, tu nu ştii ce este de fapt această sursă. Tu doar ştii că făcând asta, deschizi un fel de robinet prin care vine forţă şi aceasta te va influenţa. Este ca atunci când deschizi robinetul de apa şi curge pe tine.

În acest fel trebuie să ne raportăm la Cartea Zohar. „Apa” curge cu condiţia ca noi „să deschidem robinetul”. „Să stăm sub robinet” înseamnă împreună, să aspirăm cât de mult se poate la unitate fiindcă aceasta este natura apelor superioare care curg dintr-un vas unit. De aceea, după cât de mult ne unim, dorim să ne conectăm, şi luptăm să devenim un om cu o singură inimă, în aceeaşi măsură Lumina din Tora vine la noi, iar noi merităm să primim Tora, primirea Luminii.

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala 10/31/2011 „Zohar”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: