Deschizând calea pentru Lumină

Întrebare: La congres ai spus că problema noastră este aceea că nu putem încă lega împreună toate intenţiile noastre: eu, cel care trebuie să se corecteze, prietenii, Creatorul şi lumea. Care sunt piedicile în calea către o intenţie unificată, care combină toate elementele?

Răspuns: Trebuie ca, intern, să ne clarificăm în mod constant lucrurile, la ce trebuie să ne gândim şi astfel să invităm Lumina care Reformează. Este scris: „Este mai bine să stai şi să nu faci nimic”, deoarece dacă nu ştii ce să faci, poţi provoca chiar mai mult rău. Este ca şi cum dai putere unui copil mic, sau unui om care nu ştie ce face; poate provoca numai rău.

Deci, pe de o parte este ascuns de noi ca să nu ne facem nouă şi altora rău. Pe de altă parte, cum putem ajunge aproape de acţiunea corectă? Reiese că trebuie să ne gândim cum vom fi capabili să ne apropiem de Lumină. Există Masachim (ecrane) care ascund Lumina de noi, numai din cauza faptului că dorinţele noastre sunt incorecte. În momentul în care dorinţele ajung aproape de starea corectă, aceste Masachim dispar.

Deci, fiecare om ar trebui să se verifice în mod constant şi să decidă cum să îşi investească cu adevărat puterile. Viaţa, disperarea generală, lipsa unui ţel, confuzia şi starea în care este lumea acum, totul ne ajută. Nu este faptul că nu mai suntem ridiculizaţi, aşa cum eram acum un deceniu sau două şi în fiecare generaţie din trecut, am atins un punct în care acum nu mai există alegere. Deci, trebuie să ne arătăm nu numai nouă înşine ci lumii, pentru ce ar trebui să tânjim, unde ar trebui să ajungem, ce intenţionăm în timp ce citim Zoharul.

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala 7/8/12, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: