Deschizand calea spre Lumina

Intrebare: In ce conditii incepe sa influenteze pe cineva Lumina care Reformeaza?

Raspuns: Lumina actioneaza asupra unei persoane doar daca aceasta doreste. Totul depinde de dorinta. Lumina e intr-o stare de odihna deplina; noi trebuie sa obtinem dorinta pentru actiune, astfel ca Lumina sa actioneze asupra noastra.

Exista o multitudine de actiuni care urmeaza una alteia la diferite niveluri si in diferite forme, precum actiuni de clarificare, recunoastere a raului, corectare si implinire. Trebuie sa clarificam ce actiuni trebuie sa efectueze Lumina asupra noastra si sa ne pregatim pentru ele. De indata ce dorinta noastra devine egala celei a Luminii, ea va fi fructificata.

Noi insine deschidem calea astfel ca Lumina sa actioneze asupra noastra. Daca nu putem obtine dorinta ceruta, atunci nu meritam ca Lumina sa actioneze si nu se intampla nimic. Oricum, atunci, Lumina care avea nevoie sa fie revelata actioneaza asupra noastra prin reversul ei, facandu-ne sa suferim. In cele din urma, aceasta sfuerinta ne determina sa cream dorinta, vasul pentru Lumina, astfel incat sa devenim demni de corectare. Astfel, singurul lucru de care avem nevoie e dorinta.

Din Part 1 Lectia zilnica de Kabbalah Lesson 9.06.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: