Descoperim o masura in timp ce ascundem doua

Intrebare: In decursul intregii istorii, Cabalistii au trecut intelepciunea Cabalei de la o generatie la alta. Dar, pe de alta parte, ei au ascuns in mod special aceasta stiinta, pentru a fi siguri ca nu se va extinde in toata lumea. De ce?

Raspuns: Cabalistii reveleaza realizarile lor in ascundere. De aceea este scris, „In timp ce revelez o masura, ascund doua.” Este vorba despre revelatia dorintei necesare a unei persoane, in care aceasta va simti lumea superioara.

Natura noastra este dorinta si doar daca aceasta dorinta este prezenta percepem lumea in interiorul ei. Cu cat mai mare este dorinta, cu atat mai mult percepem. Toate obiectele in lumea noastra difera de la unul la altul doar prin marimea dorintei. Dorinta nivelului 1 este mineral, nivelul 2 – vegetal, nivelul 3 – animal, si nivelul 4 – uman. Daca dorinta este sa se bucure pe ea, atunci este in lumea noastra. Daca intentioneaza sa aduca placere altcuiva, atunci este vorba despre lumea superioara.

Este cunoscut faptul ca placerea se simte doar daca ai dorinta pentru asta. Cu alte cuvinte, Lumina poate fi primita doar daca exista vasul.

Ascunzand doua masuri inseamna ca un profesor de Cabala trebuie sa creeze ascunderea in student – dorinta pentru o masura, nevoia de revelare, iar ascunderea unei alte masuri pentru aceasta dorinta pentru revelare ar fi de dragul de a darui. In acest caz studentul va merita revelatia in dorinta corectata.

Din partea a 2a a Lectiei zilnice de Cabala  5/9/11, The Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: