Descoperirea Daruitorului De Viata

Zohar, Capitolul BeHukotai (In Legea Mea) Paragrafulul 45: Niciodata nu voi mai blestema pamantul din cauza omului. Nu o voi face inca o data, inseamna ca eu nu voi adauga in plus celui impricinat sa distruga lumea, dar voi adauga atat cat de mult poate suporta lumea. Este scris despre asta –apoi voi da (pedeapsa corporala) mai multa,  inseamna adaugare de ceea ce lumea poate rabda.

Asta descrie cum am progresat. Intregul proces se compune din Malchut care se ridica la Bina si coboara inapoi din Bina. Apoi se ridica din nou la Bina si coboara din nou inapoi. Toate aceste miscari, oscilatii, inseamna ca ne dau senzatii.

Dupa toate astea , nu putem simti realitatea noastra in Malchut sau in Bina; putem numai sa simtim in relatia dintre ele. Noi simtim realitatea in coeficientul conexiunii dintre ele;  asta este in schimbarile lui Malchut inclusa in Bina si includerea lui Bina in Malchut.

Mai simplu, noi ne simtim pe noi insine sub starea de miscare dintre Malchut si Bina. Cand relatia dintre ele se schimba in noi , apoi corelatia variabila dintre Malchut si Bina se schimba, de asemenea in noi  si sunt acele schimbari pe care le percepem ca viata.

Invers, daca aceasta corelatie opreste schimbarea sau inca mai sta, o vom simti ca o moarte. In aceasta situatie, toate senzatiile si gradatiile de calitate dispar. De aceea, pe de o parte, simtim viata in procesul de schimbare din incluziunea lui Malchut in Bina si incluziunea lui Bina in Malchut si unificarea dintre ele. Pe de alta parte, asta ne confera greutate si senzatie neplacuta si lipsa de rabdare.

Oricum, aceasta este exact unde vom simti viata. De aceea, conform regulilor vietii, suntem fortati sa existam. Suntem incapabili sa ne despartim de viata, asa ca preferam miscarea.

In spiritualitate aceasta miscare atinge conditia interioara in care noi descoperim Creatorul. Este starea  din care viata vine spre noi si furnizeaza miscare, cu intensitatea si schimbarile relatiei dintre Malchut si Bina si in urcarea lui Malcht in Bina.

Cand descoperim Cine face asta, Cine ceeaza aceste schimbari si in ce scop apar toate aceste schimbari in noi, ne ridicam deasupra acestor miscari, deasupra schimbarilor din noi si fuzionam cu Daruitorul de viata. Prin aceasta incepem sa simtim repaosul. Dupa toate astea, simtim ca aceasta miscare este necesara pentru creatie si fara aceasta, creatia e in imposibilitate de a-L simti pe Creator.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: