Dezvăluie Zohar-ul în inima ta

Cartea Zohar, Capitolul Mişpatim (Rânduieli), Paragraful 561: ‘Chiar şi la versul „Şi am să trimit un înger în faţa ta,”…Moise nu răspunde de la început, ci, după cum este scris, „dacă Prezenţa Ta nu vine cu noi, nu ne conduce afară de aici”, a răspuns El, după cum e scris „Prezenţa Mea va merge şi vă voi da odihnă”

Omul trebuie să se uite în interiorul lui pentru toate aceste proprietăţi descrise în Zohar, cine este Moise, cine este un înger, cine este Creatorul, ce sunt toate aceste obiecte minerale, plante, animale şi oameni, şi cum există şi trăiesc ele în interiorul omului? Trebuie să încerci să afli asta în tine, fă un efort să muţi din tabloul exterior, aparent din faţa ta, la o contemplare interioară a locului unde în interiorul tău sunt toate aceste calităţi, forţe şi dorinţe. Aceste eforturi sunt foarte importante.

În acest fel, eu îmi corectez percepţia egoistă care mă face să cred că ceva se întâmplă în afară şi nu înăuntru. Aşa, mă întorc precis la proprietăţile mele interioare, şi „implantez” Tora în mine însumi, dorind să o recunosc în locul ei adevărat. De aceea noi trebuie să încercăm necontenit să înterpretăm ce scrie în Zohar ca pe proprietăţile noastre.

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala 5/24/2011 „Zohar”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: