Dezvaluie Zohar-ul In Interiorul Tau

Zohar, Capitolul: VaYaera (Si Domnul a aparut) Paragraful 37: El l-a invatat fiecare secret profund si sublim in Cantarea Cantarilor si l-a implorat sa nu foloseasca fiecare vers in el, astfel Creatorul nu va distruge lumea din cauza lui pana cand El nu va mai dori deloc ca poporul sa-l foloseasca din cauza sfinteniei mari din el. Mai tarziu, Rabi Akiva a iesit hohotind si ochii lui erau plini de apa. El a spus –Vai de profesorul meu, vai de profesorul meu, lumea va fi orfana fara tine. Restul inteleptilor au intrat si l-au intrebat, si el a raspuns cu cuvinte din Tora.

Putem continua sa citim Zohar-ul ore in sir dar intrebarea este: Avem intentia buna? Textul in sine ar putea parea dificil si inchis noua, sau ar putea parea simplu. Indiferent, vorbim mai tarziu de calitatile interioare in cazurile lui Moise, Rabi Akiva, Abraham sau Esav, si binele si fortele raului  sunt toate in interorul omului. Acesta este modul in care Zohar-ul descrie fazele drumului nostru spiritual.

Eu nu inteleg ce scrie aici si nici nu vreau sa stiu. Vreau sa simt, sa ajung la aceasta stare astfel incat sa o experimentez pe mine insumi, sa o traiesc. Nu vreau sa inteleg Zohar-ul cu mintea, ci prin trairile mele interioare. Vreau sa schimb calitatile mele interioare ca sa ma identific cu starile descrise de Zohar.

Este vorba despre lucruri care sunt in mine, dar imi sunt ascunse. Mi se spune despre ceva ce are loc in interiorul meu si vreau sa le simt. Toate aceste calitati si stari, toate aceste “scene”, toate cele 125 de trepte exista in fiecare persoana chiar acum deoarece in spiritualitate nu exista timp. Vreau sa mi se dezvaluie nivelul despre care am citit in Zohar, si am dreptul, deoarece acest nivel este al meu. Vreau sa ma schimb astfel incat sa experimentez aceasta stare.

Acest lucru se numeste sa atingi ceea ce studiezi, asa cum spune Baal HaSulam in Introducere in Talmud Eser Sfirot (Introducere in Invatatura celor zece Sfirot). El scrie:…prin dorinta lor foarte mare de a sti ceea ce invata, ei trezesc asupra lor Lumina care inconjoara sufletele lor. Aici a sti inseamna sa asociezi, dupa cum este scris, Si Adam a cunoscut pe Eva.

Vreau sa ma asociez, unesc cu aceasta stare, sa o traiesc. Nu am nevoie de nimic altceva, doar de acest lucru. Orice altceva in interiorul meu este rau si nu-mi pasa daca nu inteleg sau nu simt nimic. Vreau doar sa deschid acest text prin senzatiile mele, mai degraba, decat prin mintea mea. Vreau sa-l experimentez.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: