Dezvaluind Marea Iluzie

Pare ilogic, dar daca dorim sa ne ridicam la gradul urmator si sa primim mai multa Lumina, trebuie sa “iesim din casa”, din starea in care am avut implinirea – Lumina Hochma, si sa ne ridicam la gradul in care exista doar Lumina Hasadim. In acest fel putem garanta ca nu vom scadea de la gradul nostru spiritual si nimic nu va fi in masura sa ne faca rau.

La urma urmei, singurii care ne putem face rau suntem noi! Fiinta umana este o mica lume. Tot ceea ce vedem in jurul nostru exista in interiorul nostru, in senzatiile noastre. Aceasta intreaga lume, care pare exterioara, de fapt, exista in interiorul nostru. Noi doar ne-o imaginam ca fiind in afara.

Cand vom incepe sa obtinem senzatiile spirituale, vom simti ca toate aceste calitati si fenomene apar in noi. Chiar acum, cu toate acestea, pare evident pentru noi ca totul exista in afara, inclusiv nivelurile neinsufletit si vegetativ ale naturii, animalele, oamenii, toate stelele, intregul univers. De altfel, cum ar putea incape toate acestea in interiorul unei persoane? Cu toate acestea, mai tarziu le vom simti in intregime in interiorul nostru.

Este o mare iluzie sa credem ca lumea este externa. Stiintele obisnuite incep, de asemenea, sa ajunga la aceasta concluzie, desi Zohar-ul a scris despre acest lucru cu mai mult de o mie de ani in urma. Toate personajele si obiectele descrise in Zohar exista doar in perceptia noastra, inclusiv Creatorul si creatiile, Leah, Rachel, Iakob, Israel, ingeri, spirite rele, forte diverse, noi insine, si toate lumile. Toate acestea sunt in interiorul nostru. De aceea, atunci cand citim Cartea Zohar, trebuie sa incercam sa simtim ce se intampla in interiorul nostru.

Nu exista nimic in afara noastra. Nu exista prieteni cu care studiez si, nu exista nicio televiziune care afiseaza lectia pentru noi. Toate acestea sunt doar perceptia noastra.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: