Dezvaluirea unui cod interior prin Cartea Zohar

Cartea Zohar, Capitolul “Shmini,” Item 98: “Si Domnul (principala proprietate a daruirii din noi) i-a vorbit lui Moise (o alta proprietate a daruirii) si lui Aron, (o alta proprietate; cu alte cuvinte, exista o parte intre alte parti din noi, care se conecteaza) si le-a spus: ‘… Acesta e animalul pe care aveti voie sa il mancati.’”

Scrie Aron, pentru ca el intotdeauna separa ceea ce e necurat de ceea ce e curat (o proprietate din noi care separa dorintele pure de dorintele impure se numeste “Aron”), caci Aron este Hesed si iluminarea lui Hochma, Haia. Diferenta dintre Haia [animal, vitalitate] impur si pur este numai Hesed (proprietatea Hesed este mila, pura daruire).

Impuritatea se agata de linia stanga, care e separata de cea dreapta, Hochma fara Hasadim, din care se prelungeste tot intunericul si toata judecata – unde linia dreapta inseamna daruire, iar linia stanga inseamna primire.

Cu alte cuvinte, daca avem Lumina Hochma fara Lumina Hasadim, suntem in intuneric. Dar de ce este intuneric daca e prezenta Lumina Hochma; la urma urmei, Lumina Hochma este opusul intunericului? Daca ea este primita de dragul nostru si al egoismului nostru, atunci simtim intunericul, ceea ce inseamna ca nu simtim spiritualitatea.

Cu totii suntem actualmente cufundati in intuneric absolut si nu vedem lumea spirituala, pentru ca ne lipseste Lumina Hasadim, Lumina Iubirii si a Daruirii. Astfel, ne inecam intr-un ocean de Lumina Hochma in Lumea Infinitatii, dar nu simtim nici macar o picatura din aceasta Lumina Infinita.

De ce nu o simtim? Pentru ca nu avem Lumina Hasadim. De indata ce obtinem Lumina Hasadim, dorinta de a darui care trebuie initiata de creatie (de noi), atunci, in aceeasi clipa, Lumina Hochma va fi acoperita de Lumina Hasadim.

Tot ce ne trebuie este Lumina Daruirii (Hasadim). Exista o abundenta de Lumina Hochma peste tot in jurul nostru, dar fara Lumina Hasadim o simtim ca intuneric sau, in cazul nostru, ca pe o stare inconstienta.

Iar cele pure se agata de linia stanga care e inclusa in cea dreapta, atunci cand Hochma este imbracata in Hesed, de la care vin toate binecuvantarile si toate sfinteniile.

Diferenta dintre un Haia pur si un Haia impur este numai Hesed, discernamantul lui Aron.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: