Din separare cineva ajunge la completare

Intrebare:  Cum trezim invidia in grup fata de autorii Cartii Zohar, astel incat sa dorim sa fim similari lor, sa atingem nivelul lor?

Raspuns:  Este dificil. Ei sunt foarte detasati si incomprehensibili noua. Pe deasupra noi nu putem intelege in totalitate ce inseamna pentru un om sa afle intreaga creatie si sa fie intr-un loc care este plin de Lumina unde legile care guverneaza intreaga creatie sunt revelate lui dincolo de limitele lumii noastre  si sa aiba intelegerea si sentimental naturii generale, a  uriasei constiinte, a marelui gand care opereaza totul si care cunoaste aceeasi armonie care conecteaza toate partile creatiei una la cealalta.

Exact din aceasta survin toate placerile noastre. In ciuda gandirii noastre ca placerea este ceva emotional, iar dorinta de a primi, asa cum a fost, intelege doar limbajul sentimentelor si entuziasmul emotional, nu este chiar asa deoarece noi primim entuziasmul emotional de la Lumina Hochma ( intelepciune).

Aceasta  ne deruteaza iar noi nu intelegem complet ceea ce este. Dar placerea veritabila este din dobandirea sistemului providentei si guvernarii superioare, unde Creatorul este revelat. Noi nu dobandim forma abstracta si esenta ci forma invesmantata in substanta, forma daruirii imbracata in substanta noastra, substanta receptiei.

De aceea Creatorul  ( Boreh) este intitulat Vino si Vezi ( Bo- Reh )  deoarece venim si apoi vedem, venim si atingem. Dar noi atingem Lumina Hochma, asa cum imbraca intregul sistem si administreaza toate partile sale de la un capat la celalalt. Observam cat de diferite si separate sunt partile una fata de cealalta datorita egoului si  diferentei dintre atribute si cum sunt conectate prin aceste forme, revelatia si desavarsirea. Nici macar nu ne putem imagina ca s-ar putea conecta sau complete. Este exact conexiunea dintre contradictii care ofera marea bucurie si dobandirea desavarsirii.

Este la fel cu absolut orice din viata noastra. Sa presupunem ca vezi un film sau un anume incident. Este special impresionat ca la inceput oamenii erau separati, opunandu-se unul celuilalt si suferind  si subit apar impacarea si desavarsirea. Asta inspira cel mai mult o persoana. Sa presupunem ca exista ceva nedreptate, iar apoi dreptatea invinge, sau alte situatii similar acesteia; pe aceasta este fondata intreaga creativitate.

Este derivat din aceasi radacina superioara: La inceput observam si obtinem marea separate care exista intre toate partile sistemului, iar in final dobandim desavarsirea sa. Din separare obtinem intregirea, dupa cum este spus, “ Acopera toate pacatele cu iubire,” iar atingerea provine din aceasta, intelegerea si aprecierea Creatorului.

Din partea a doua a Lectiei Zilnice de Kabbalah 24/1/2012, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: