Dobandirea perceptiei reale asupra lumii

Zohar, Capitolul Pekudei (Evidente), Paragraful 15: Cand creatorul a spus lui Moise, Fa Tabernacolul, Moise a fost naucit; el nu a stiut ce sa faca pana cand Creatorul nu i-a aratat, precum este scris –Si vezi si fa-i pe ei dupa modelul lor, care este aratat tie in munte. Dupa modelul lor inseamna  ca Creatorul i-a aratat lui Moise totul in stadiul sau superior, in forma spirituala, si fiecare din formele spirituale de deasupra isi creau forma, similar cu forma inchipuita de mai jos, de pe pamant. Astfel a stiut Moise.

In aceasta consta munca noastra deoarece Lumea Spirituala nu are o forma si noi nu stim ce este  Lumina Superioara. Aceasta notiune nu exista separata de creatie. Noi o putem atinge si defini doar in relatie cu noi insine si prin simturile noastre. Cu toate acestea, simturile noastre sunt imaginare deoarece intotdeauna noi simtim reactiile la o influenta exterioara. Nu vom gasi niciodata ce se intampla de fapt, in exteriorul nostrum, deoarece nu ne putem extrage pe noi insine din perceptia simturilor noastre.

Se pare ca putem percepe doar in masura similitudinii proprietatii noastre cu proprietatea spirituala. Cand proprietatile omului si ale Creatorului coincid, omul reveleaza Creatorul in masura acestei similitudini. Initial, noi am perceput doar forma imaginara a acestei lumi. Munca noastra consta in a ne ridica si a cere ca forma spirituala Superioara sa se imbrace in ea. O data ce avem aceste doua forme unde una o contine pe cealalta, vom dobandi o mai buna perceptie a lumii.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed