Dobandirea puterii asupra intregului univers

Zohar, Capitolul BeHaalotcha (Cand fixezi lumanarile), Paragraful 118: … Dupa ce a explicat primele doua linii, si anume linia de mijloc si linia de dreapta, ne explica acum cea de-a treia linie, cea din stanga, numita “infatisarea unui bou”, printre animale, si Gabriel intre cei patru ingeri. Se stie ca dupa ce a fost determinata linia de mijloc, care a unit linia din dreapta cu cea din stanga, numai iluminarea lui Malchut a mai ramas in linia din stanga, linia luminata de jos in sus de catre Hochma, semnificand VAK, in timp ce GAR disparuse.

Doua linii pline, cea din dreapta si cea din stanga(Hasadim si Hochma), ne vin de deasupra. Spargerea vaselor s-a petrecut datorita incercarii creaturii de a uni complet Hasadim cu Hochma, spre a primi Lumina lui Hochma investmantata in Lumina Hasadim, cu gandul la rasplata. Oricum, ea nu a fost capabila sa realizeze acest lucru, datorita faptului ca nu exista un ecran atat de mare. De aceea, dorinta de rasplata(Kli) se frange si ecranul dispare.

Acum este nevoie sa corectam aceasta ruptura. Corectand-o, vom incepe totodata sa intelegem ce se petrece in interiorul creaturii, de ce a creat-o Creatorul in acest mod, si ce Isi dorea facand-o astfel. Ruptura nu este ceva negativ; ci este o cale de pregatire pentru a aseza lumea noastra intr-un tot unitar, cu intelegere, pricepere si simtire. La urma urmei, daca traiam intr-o lume pregatita pentru noi, si tot nu am intelege-o.

Oricum, deoarece Creatorul a creat Lumea Infinitului, pe care apoi a faramitat-o, ne-a dat oportunitatea de a aduna Lumea Infinitului, inca o data intr-un singur tot; a ne acorda in Actul Creatiei (Maase Merkava) si in Actul Primordial (Maase Beresheet), ca prin acesta sa Il intelegem, sa Il simtim si sa devenim ca EL.

Cu certitudine ca nu vom cladi toate acestea din rani, sau din nimic, chit ca noi insine am fost creati din “nimic”. Oricum, partile pe care le adunam intr-un singur tot, ne dau o deplina intelegere si percepere cu privire la ceea ce avem nevoie pentru a deveni asemeni Creatorului. Asa ca ele ne furnizeaza intreaga informatie cu privire la toate partile, elementele si adancimea universului.

De aceea, intreaga Carte Zohar, toate comentariile si intreaga Stiinta Kabbalah ne spun cum sa corectam dorintele stricate(Kelim), cum sa le conectam in mod corect una cu alta, si cum sa le readucem intr- o singura dorinta completa (un vas spiritual – Kli), intreaga Lumina care la inceput umplea Lumea Infinitului.

Insa creatura trebuie sa indeplineasca toate acestea prin propriile sale puteri. In acest fel ea va dobandi intelegerea, simtirea, perceperea si puterea asupra intregului univers.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: