Dobandirea Secretelor de Sus si de Jos

Zohar, Capitolul VaYikra (Si Domnul a Chemat), paragraful 324: Fericiti sunt cei drepti, pe ei Creatorul ii invata secretele profunde de sus si de jos, si totul este pentru Torah, de vreme ce oricine care se angreneaza in Torah este incoronat in coroanele Sfantului Sau Nume. Aceasta este deoarece Torah este Sfantul Nume si acela care se angajeaza in aceasta este inscris si incoronat in Numele Sfant, si apoi va sti secretele ascunse, de sus si de jos, si nu se teme niciodata.

Nu este nicio alta cale de conectare cu Creatorul, cu adevarata realitate Superioara (pe care dorim sa o revelam, in care vrem sa intram si sa existam), decat cu ajutorul Luminii. Ea ne poate lumina doar daca noi ne cultivam dorinta pentru ea.

Noi putem dezvolta aceasta dorinta doar cu ajutorul grupului. Individul are doar punctul din inima, si pentru a atrage Lumina care Reformeaza, el are nevoie de o putere suplimentara, pe care o poate primi doar de la grup. Dorinta pe care unul o primeste de la grup contine deja intentia de a darui, si cu aceasta forta, el va avea o conexiune cu Lumina Superioara. Pentru a se conecta cu grupul, o persoana trebuie, ca inainte, sa se anuleze pe sine, si sa creasca importanta scopului.

Cu alte cuvinte, trebuie sa lucreze impotriva propriei dorinte de a primi placere, impotriva ego-ului. De aceea, cand individul lucreaza cu grupul, el poate apela la Lumina care Reformeaza pentru a-i putea garanta o conectare cu proprietatea de a darui, cu lumea spirituala.

Din partea 1 Lectia Zilnica de Kabbalah 27.05.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: