Doreste-ti si vei revela

In timp ce citeste Cartea Zohar, acela trebuie sa inteleaga ca Zoharul nu se presupune a fi procesat de minte. Si daca o persoana doreste sa si-l imagineze pe calea intelectului, se va incurca in fiecare cuvant deoarece nici un cuvant in Cartea Zohar nu indica nimic familiar noua.

Toate acele cuvinte descriu proprietati si stari spirituale. Daca o persoana este in aceeasi stare spirituala sau lume spirituala, ea înţelege şi reveleaza ceea ce este scris. Astfel, ea stie ce proprietati spirituale si definitii sunt descrise; simte, recunoaste in interiorul ei aceasta lume spirituala interioara. La urma urmei, o persoana reveleaza lumea spirituala in interior, mai degraba decat in afara sa, la fel cum percepe intreaga realitate doar in interior.

Cat despre cineva care inca nu poseda perceptie spirituala inca, citeste simplu un text neobisnuit. Atunci pentru ce citim Zoharul? O facem pentru a adauga o aspiratie, pentru a atinge o stare in care vom intelege, simti, recunoaste si chiar experimenta toate starile spirituale si proprietatile despre care ne vorbeste Zoharul. Tot ceea ce citesc ca o poveste incomprehensibila, doresc sa o experimentez in interiorul meu si sa o traiesc.

Noi trebuie sa cultivam aceasta dorinta in noi. Pentru a vedea  lumea spirituala, noua ne lipseste o dorinta, o dorinta arzatoare pentru ea si nimic mai mult. De aceea, acum, asa cum citim Zoharul, trebuie ca toti impreuna, prin cele mai bune abilitati ale noastre, sa aspiram sa revelam aceasta lume ascunsa.

Chiar daca nu avem o nevoie speciala pentru ea ( din moment ce noi nu stim ce citim) citim totusi acest text impreuna. De aceea, din aceasta stare de ascundere, noi tragem asupra noastra iluminarea privita ca “ Lumina care Reformeaza,” “ Lumina Inconjuratoare,” care ne afecteaza.

Nu reveleaza lumea ascunsa ci mai degraba trezeste in noi nevoile, dorintele si proprietatile perceptiei, noi organe senzoriale, dupa care aceasta revelatie se petrece. Lumina functioneaza asa incat sa creeze in noi capacitatea pentru a simti ceea ce este ascuns. De aceea, noi ne dorim cu disperare ca Lumina Inconjuratoare sa ne ingaduie sa simtim lumea ascunsa.

Din partea a doua a Lectiei Zilnice de Kabbalah 5/6/2011, Cartea Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: