Dorința care va înverzi deșertul

Întrebare: La sfârșitul lui februarie, vom pleca iarăși în deșertul Arava. Cum să facem să nu distrugem ceea ce am realizat prima dată?

Răspuns: Acest ciclu este diferit de cel anterior. Veți vedea că prima dată totul a fost revelat brusc, așa cum se întâmplă cu un copil naiv și nesofisticat. Atunci am reușit, dar acum succesul este posibil doar în urma unui număr mare de probleme, fluctuații și a unei meditații mai intense.

În fond, de fiecare dată dorința devine mai vicleană și opune mai multă rezistență. Nu contează cât de sus te ridici, înclinația rea, pe care o ai, se va ridica deasupra ta. De aceea nu putem repeta ceva care s-a întâmplat deja.

Cel mai important lucru este să te implici în aceasta, să te pregătești și să înțelegi că trebuie să ne unim, căci nu există alternativă. Altminteri, nici nu are rost să începem. Nu avem nevoie să mergem în sălbăticie dacă nu aducem cu noi o dorință reală. Această dorință apare în inima frântă.

În deșert, cel care învinge și supraviețuiește este acela care urmărește cărarea cu strictețe. Pe de o parte el este devastat, dar, pe de altă parte, el deține capătul firului. Acest fir este unitatea cu prietenii. La final, noi nu ieșim din deșert, ci, mai degrabă, deșertul se transformă în pământul Israelului, scăldat de lapte și de miere. Vom primi toată abundența spirituală pe loc, dacă ne vom uni. Apoi, deșertul, care se întinde între noi, se va transforma în Țara Făgăduinței, în intenția, în dorința fierbinte către Creator. Acolo îl vom revela pe El.
Din partea a doua a Lecției zilnice de Cabala 2/3/12, Zoharul

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: