Dorinte si calitati – Definitie

Intrebare: Care este diferenta dintre dorinte si calitati? Ce este o dorinta si ce este o calitate?

Raspunsul meu: Dorinta este materialul creatiei, care intotdeauna primeste. Nu mai e nimic altceva de spus despre ea. Calitatea este forma pe care o ia materialul (dorinta); aceasta determina cum functioneaza dorinta, ce asteapta ea de la functionarea ei (adica de la intentia ei) si care este obiectivul ei – pentru sine, sau de dragul cuiva din afara ei (altii si Creatorul). Desi acest material este dorinta de a primi placere, el poate lua diverse forme de lucru si se poate afla in diferite stari, in functie de circumstante si de imprejurimi.

In ciuda faptului ca sunt, de exemplu, calitatea “Abraham”, care este o calitate complet daruitoare, eu nu am ocazia sa daruiesc, pentru ca ma aflu sub controlul cuiva. Poate ca circumstantele sunt de asa natura, ca nu am cui sa daruiesc, sau ca oamenii din jur nu vor sa le daruiesc eu.

Asta se numeste calitate. Calitatea inseamna ca dorinta de a primi placere functioneaza intr-o anumita forma exterioara, fiind imbracata in ea. Exista zece Sfirot principale si toate celelalte “obiecte” spirituale sunt forme sau calitati care sunt imbracate in ele.

Atunci cand citim Zohar-ul, recunoastem in noi diferite calitati, cum ar fi Iov, Faraon si Creatorul. Toate acestea sunt calitati, imbracate in dorinta noastra de a primi. Tot ce putem sa ne imaginam este doar dorinta de a primi placere. Ca urmare, din punctul nostru de vedere, Creatorul este si o forma anume de dorinta de a primi placere – care aduce iluminare, e elevata, superioara, minunata si daruieste tuturor. Noi nu putem sa ni-L imaginam in alt fel, pentru ca nu putem sa avem niciun alt material, in afara de dorinta de a primi.

Treptat, in masura in care incercam sa distingem toate aceste calitati in noi, suntem influentati de Lumina Inconjuratoare. Ca urmare, sistemul spiritual incepe sa se clarifice din ce in ce mai mult in interior si incepem sa percepem aceste calitati in mod corect. Avem nevoie doar de rabdare.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed