Doua Forme De Perceptie

Atunci cand incepem studiul Cartii Zohar, trebuie sa ne adaptam asa incat sa plutim de-a lungul materialului pregatit pentru noi de marii autori ai cartii. Ei ne spun ca singurul lucru care a fost creat este dorinta de a ne bucura. Aceasta dorinta are doua forme de percepere a realitatii (sau de percepere a Creatorului). Una este perceperea directa in interiorul dorintei, pe care ei o numesc “de sus in jos”. In aceasta forma dorinta poate percepe doar ceea ce percepem noi chiar acum, “in interiorul nostru”. Aceasta perceptie se numeste “lumea noastra”. A doua forma de perceptie are loc deasupra dorintei, “in afara” ei. Este atunci cand nu ne implinim singuri, ci doar ceilalti (sau ceea ce pare a fi ceilalti)

Noi nu suntem obisnuiti cu al doilea tip de perceptie intrucat nu ne-am nascut cu el.  Ni se pare ciudat si strain, si, in afara de asta, autorii Zohar-ului ne spun ca acesta este modul de perceptie cel mai natural, pentru ca provine din Natura (de la Creator). In completarea lumii ce-o simtim in interiorul nostru, exista alte lumi mult mai vaste “in afara” noastra.

Scopul Zohar-ului este de a ne face sa putem obtine aceasta perceptie aditionala a realitatii din afara trupurilor noastre. Din acest motiv, daca vrem sa vedem despre ce vorbeste Zohar-ul, trebuie sa ne setam pentru a percepe realitatea ce exista “in afara” noastra, mai degraba decat “in interior”.

Aceasta carte descrie multe lucruri care seamana cu fenomenele din aceasta lume, cum ar fi creaturile magice precum ingeri, spirite sau camere. Totusi, privitor la cat de realiste sau supranaturale ni se par aceste lucruri, Zohar-ul, intodeauna vorbeste despre forme de perceptie “din interiorul” nostru. Prin urmare, daca vrem sa intelegem ce vrea Zohar-ul sa ne spuna, sau mai degraba, ce vrea sa descopere in interiorul nostru, trebuie sa ne acordam aceleiasi directii – in loc de a aspira la auto-implinire, trebuie sa aspiram sa simtim realitatea “din afara” noastra.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: