Dualitatea si unitatea lucrarii spirituale

Mi s-a spus ca totul exista in mine, inclusiv toti oamenii si intreaga realitate. Insa, pe  de alta parte, mi se spune ca trebuie sa ma unesc cu alte suflete, care exista undeva in afara mea. E clar ca exista o oarecare dualitate, cu care ne confruntam in prezent. Insa citind si incercand sa patrundem Cartea Zohar, ea va rezolva totul si va rezolva aceasta confuzie interioara in care ne aflam.

Straduindu-ne sa ne dezvaluim sufletul si sa ne imaginam ca in el e toata lumea, incepem sa intelegem nevoia unei conexiuni intre suflete. Ca urmare, incepem sa cautam oameni ca noi, care aspira si ei catre obiectivul spiritual. Apoi, incercam sa cream un sistem de corectare intre noi, in care Il vom dezvalui pe Creator. Iar cand, in cele din urma, ni se dezvaluie spiritualitatea – fie si in primul ei grad – incepem sa intelegem cum suntem conectati unii cu altii.

Acum, noi percepem realitatea doar dintr-o parte, care e falsa si lipsita de valoare. Nu putem sa ne imaginam a doua parte sau conexiunile dintre cele doua parti. Ca urmare, cu cat studiem mai mult, cu atat devenim mai confuzi, insa asta e bine, pentru ca e calea catre intelegere. Trebuie sa avem o confuzie, pentru a intelege ulterior. Dintr-o lipsa de corectare, ajungem la corectare.

Deocamdata, trebuie sa ne imaginam ca studiile dezvolta un suflet individual in fiecare persoana, iar in lucrarea noastra practica, unii cu ceilalti, incercam sa unim punctele din inima, de dragul unui obiectiv – revelarea Creatorului. Impreuna cu punctul din inima, fiecare persoana are propria sa parte de egoism, dar noi o anulam(surmontam), de dragul atingerii obiectivului spiritual.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: