Egalitate Spirituala

Zohar, Capitolul VaYigash (Si Iuda s-a apropiat), Paragraful 126: Este cer peste cer, si acest cer le controleaza, adica trei ceruri unde la dreapta si la stanga sunt unul deasupra altuia, adica trei ceruri, unde stanga si dreapta sunt unul deasupra altuia si cel din mijloc le conduce, le supune, si le amesteca unul in altul …Sub cer, aripile lor erau drepte, de vreme ce ele conduc peste ceea ce li s-a hotarat, de vreme ce linia de mijloc stabileste iluminarea celor doua impreuna, unde dreapta straluceste de sus in jos si stanga, de jos in sus. De aceea aripa dreapta este egala cu aripa stanga…

Cum este posibil sa masuram daca liniile de stanga si de dreapta sunt egale? Pot fi ele masurate prin calitate, greutate si putere? Ele sunt de calitate complet diferita, si nu avem alte mijloace de evaluare a lor, conform unui sistem extern de masurare, ca cel din lumea noastra. Egal inseamna ca ele se completeaza una pe cealalta, in asa fel incat fiecare dintre ele asigura ceea ce este nevoie pentru celalalt. Hasadim din linia dreapta completeaza in totalitate Hochma in linia stanga. In acelasi fel, Hochma straluceste in Hasadim atat cat e posibil.

Asta inseamna ca ei sunt egali. Prin urmare, ei sunt parteneri, si fiecare daruieste tot ceea ce are, astfel incat exista intr-o forma optima o conectare reciproca, numita linia de mijloc. De aceea ei sunt considerati egali. Poate, Hasadim ofera 90% si Hochma doar 10%, si la urmatorul nivel, proportia poate fi  70% si 30%, sau 99% si 1%. Asta constituie egalitate, pentru ca fiecare umple pe celalalt, pe cat de bine poate. Sunt egali pentru ca poarta aceeasi intentie, gand si calculatie. Nu este nevoie ca proportia dintre ele sa fie 50/50. In spiritualitate, egalitate este atunci cand eu te umplu cu ceea ce iti doresti de la mine; atunci suntem egali.

Din Lectia Zohar, de seara 9.06.10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: