Este ceva nou sub Soare!

Intrebare: De ce se spune in Zohar ca Nu este nimic nou sub soare? Este ceva nou sub soare?

Raspuns: Este ceva nou sub soare, deoarece Lumina nu aduce noi dorinte (Kelim), creaturii. Creatura trebuie sa discearna in sine, sa vrea, sa depuna mai departe eforturi, si sa gaseasca noile dorinte si deficiente ale implinirii.

Lumina Soare este Lumina Infinitatii. Dar creatia simte Lumina Directa de la soare, ca minima iluminare (Nefesh de Nefesh), si in acest fel discerne noi deficiente in sine contrare revelarii maretiei Creatorului. Aceasta apare prin mai multe discernaminte de a fi opus Luminii si egoismului, opuse daruirii. Facand asta, creatura descopera noi posibilitati de a darui. Datorita acestui lucru, in lumina maretiei Sale, Lumina anterioara a lui Nefesh de Nefesh senzatia Creatorului, este apoi simtita ca Iehida fara sfarsit, a Luminii NRNHI.

Revelarea acestei mari Lumini, maretia Celui Care daruieste, este motivatia Luminii de deasupra soarelui. Este mai inalta decat cunoasterea, si implinirea care vine direct de la Creator la creatura. Prin urmare, Lumina soarelui este doar o scanteie de viata, iar restul creatiei este construita deasupra soarelui, adaugata la aspiratia iubirii, la dorinta originara.

Din partea 2 Lectia zilnica de Cabala, 5.08.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: