Esti bogat sau sarac?

Zohar, Capitolul VaYikra (Domnul a chemat), paragraful 128: … Ofranda celor saraci este cea mai usoara: doua turturele sau doi porumbei. Si daca nu, aduce o mica floare si astfel este iertat. In acelasi timp, se declara si se spune: Pentru ca El nu a dispretuit sau detestat umilinta saracilor, deoarece ofranda celor saraci este cea mai laudata.

Este vorba despre o persoana; cu ce grad de dorinta (Aviut) poate lucra pentru daruire. In masura in care dorinta lui de primire ii este relevata, ia parti din ea, cele mai mari si groase, si daca este capabil sa lucreze cu ele pentru a darui, se numeste bogat. Si daca poate lua numai pe cele mici, slabe, din dorinta lui de primire si le aduce ca sacrificiu, adica sa le aduca mai aproape de Creator, se numeste sarac.

Cuvantul sacrificiu (Korban) deriva din cuvantul aduce mai aproape (Lekarev). In conformitate cu ce parte a dorintei lui de receptie, persoana aduce mai aprope de Creator, pentru a o folosi in daurire, se numeste bogat sau sarac. Sacrificiu se numeste dorinta de primire pe care am folosit-o anterior pentru a primi, dar acum o aduc mai aproape de Creator si, facand asta, o tranform din primire in daruire. Din cauza acestei noi dorinte de primire, devin mai apropiat de Creator si fac un pas inainte pe scara adeziunii cu Creatorul.

Din partea a treia a Lectiei zilnice de Kabbalah 21.05.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed