Esti mult mai mare decat crezi

Intrebare: Cartea Zohar ne dezvaluie taramul dorintei? Putem sa dezvaluim asta prin aceasta carte?

Raspunsul meu: Lumina care straluceste asupra noastra dezvaluie in interiorul nostru diferite forme de dorinta. Aceste forme sunt deja in noi, dar ele sunt ascunse. Eu am impresia ca cresc, ca ma transform din copil in adult, ca ma fac mai inalt si mai greu. Dar nu e asa.

In realitate, Lumina ma influenteaza, iar eu dezvalui in interiorul meu o dorinta si mai mare, impreuna cu noile ei forme diferite. Toate aceste forme sunt ale mele si ele au fost in mine intotdeauna. E imposibil sa fie dezvaluit ceva nou; lucrurile doar mi se par noi.

Eu sunt enorm si infinit, dar ma percep ca fiind mic. Trebuie sa evoc Lumina asupra mea, pentru ca ea sa imi dezvaluie din ce in ce mai multe forme, pana ce ma intorc in infinitate, cu toate diferitele mele calitati si dorinte. Asta va insemna ca cresc – adica, urc pe scara nivelurilor.

Acelasi lucru are loc si in lumea noastra – la fel cresc si copiii. Nu e nimic nou sub soare. Exista doar revelatii noi. Totul exista de la inceput, dupa cum sta scris, „Vei manca ceea ce a fost pus deoparte de multa vreme”.

Pana la urma, se dovedeste ca tot ce am de facut, in tot acest proces, este sa doresc sa mi se intample revelatia, sa imi dezvaluie calitatile si formele interioare care sunt mai aproape de Creator si mai dezvoltate. Vreau sa ma deschid, ca sa vina Lumina si sa ma deschida si mai mult. Eu nu dezvalui Lumina, ci o atrag, pentru ca ea sa ma deschida si sa imi arate adevaratul eu – eu-l care este mai mare si mai aproape de infinitate. Eu devin din ce in ce mai dezvaluit mie insumi, iar asta inseamna ca ma inalt pe scara spirituala.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed