Exercitii pentru patrunderea in lumea spirituala

Intrebare: Am auzit ca spuneai ca tot ce cred ca exista in afara mea sunt, de fapt, dorintele mele interioare. Insa eu vad in exterior o anumita imagine a lumii, si atunci cum pot sa conectez aceasta imagine cu dorintele mele?

Raspunsul meu: Sa nu incepi in niciun caz sa faci asta! Atunci cand treci strada, de exemplu, n-ar trebui sa te gandesti ca masinile care trec pe langa tine sunt in interiorul tau, sau ca totul e un joc al imaginatiei – in niciun caz! De aceea, kabalistii au scris Cartea Zohar, care e o Carte speciala.

Toate manualele contin si exercitii, pe langa explicatii. Ei bine, si Cartea Zohar e o colectie de exercitii. Citind aceasta Carte, trebuie sa ne imaginam permanent ca tot ce e scris in ea exista in interiorul nostru – si sa cautam in noi toate aceste dorinte si calitati.

“A citi” Cartea  Zohar inseamna a ne imagina tot ce descrie ea ca pe o lume care exista in interiorul nostru. Atunci, perceptia corecta a realitatii ni se va intampla natural. Totusi, deocamdata, doar citim Cartea Zohar cu o dorinta de a o simti si de a o intelege in interiorul nostru.

Cartea Zohar ne vorbeste despre Coheni si Leviti, despre Aron si Moise, despre Creator si creatie, despre diverse calitati, despre Sfirot, Partzufim, despre un magar si un taur si asa mai departe. In loc de aceste elemente, noi trebuie sa ne imaginam doar calitatile noastre interioare, nimic altceva. Nu exista nicio persoana – corpul nostru nu exista.

Nu exista nicio lume sau altceva, pentru ca totul a disparut. Si atunci, ce e acolo? E dorinta si Cartea care descrie ce exista in dorinta noastra. Insa aceasta Carte foloseste nume si titluri care ne zapacesc, caci ele trezesc sentimente din aceasta lume imaginara din noi. Lasam toata aceasta lume in urma si nu vrem sa ne gandim la ea; e ca si cum am atarna in aer si am fi facuti doar dintr-o singura dorinta.

Insa numele acestea ne amintesc de lumea noastra. Si prin efortul nostru de a ne imagina numai dorintele si calitatile noastre interioare, in loc de aceste nume, atragem Lumina care Reformeaza (sau Lumina Inconjuratoare) catre noi. Prin acest efort, incepem sa dezvaluim punctul nostru din inima (dorinta noastra, embrionul sufletului) si apoi sa il largim. Dintr-odata, incepem sa distingem diferite calitati despre care ne vorbeste Cartea Zohar, precum si conexiunea dintre ele.

Pentru asta e nevoie de timp. Dar dupa cateva luni de antrenament, incepem sa simtim o reactie senzoriala la fiecare cuvant scris in Cartea Zohar, cum ar fi “Aron,” “Templul” si asa mai departe. Ca si cum am iesi din ceata, dintr-o completa lipsa de cunoastere si de simtire, lucrurile incep dintr-odata sa se elucideze, iar noi incepem sa simtim legatura dintre ele si sa intelegem ce inseamna. Dintr-un punct, incepem sa dezvaluim o intreaga dorinta, in care toate aceste parti exista intr-o interconexiune.

Acesta este modul in care dezvaluim intreaga creatie, in loc de aceasta imagine iluzorie care e ilustrata in noi in prezent si care blocheaza adevarata realitate. Ca urmare, aceasta imagine falsa va disparea de tot. Astfel, in intregimea sa, Cartea Zohar este o culegere de exercitii pe care le facem cu fiecare cuvant care e scris in ea, care ne ajuta sa identificam calitatea corespunzatoare in interior.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed