Exista O Singura Sursa A Dorintei Spirituale

Cea mai mare intrebare ce ni se adreseaza este cum putem obtine dorinta pentru dezvoltare spirituala, dorinta de a deveni similari cu Creatorul? Cum ne putem dori sa devenim “altruisti”? Raspunsul Kabalistilor este ca cea mai buna cale de dezvoltare spirituala se face prin instrumentul numit “grup”.

Relatiile naturale cu cei din mediul nostru (incluzand sentimentele de invidie, ura, dragoste, respingere si aspiratia pentru putere) ne pot ajuta sa obtinem o mare dorinta pentru dezvoltare spirituala. Putem, pur si simplu, absorbi dorinta de spiritualitate de la prietenii nostri. De fapt, ne vom dori asta in ciuda faptului ca ne contrazice propria dorinta, pentru ca invidia si alte sentimente “negative” fata de ceilalti ne va face sa ne dorim dezvoltarea spirituala chiar mai mult.

Suntem cu totii conectati intr-un sistem spiritual ce formeaza un singur intreg. De aceea, chiar daca societatea din jurul meu isi doreste ceva nenatural sau chiar daunator mie, si eu imi voi dori acelasi lucru involuntar, in ciuda naturii mele. Asta se intampla pentru ca am fost odata conectati iar acesta legatura dintre noi a ramas inca. Prin urmare, sunt influentat de ceilalti pentru ca la un anumit moment in trecut mi-am primit viata spirituala de la ei sau prin ei.

Aceasta retea de conexiuni dintre noi inca exista acum. Sunt conectat cu toti ceilalti, doar ca nu simt acesta legatura si de aceea nu exista viata si Lumina in aceasta retea. Totusi, daca toti ceilalti ar incepe sa laude spiritualitatea, atunci chiar daca mi se pare respingatoare, chiar daca nu ma pot gandi la nimic mai rau decat de a-i iubi si de a darui celorlalti si urasc gandul asta, voi fi influentat de ceilalti impotriva dorintei mele. Ca si rezultat, imi voi dori aceasta stare, care mi se pare nenaturala si opusa naturii mele, pentru ca exista o legatura interioara intre noi inca de la inceputul creatiei.

Aceasta dorinta pe care o primesc de la dorinta corecta a mediului, va fi de fapt, aspiratia de care am nevoie cu scopul de a activa sistemul care ma controleaza si ma dezvolta. De aceea, daca prietenii nostri nu simt Cartea Zohar, si nu sunt capabili de a se conecta la acest instrument de dezvoltare spirituala, acesta este un semn ca le lipseste dorinta pentru acest lucru. Chiar daca pare ca au o dorinta pentru spiritualitate, nu este decat un alt tip de dorinta egoista.

Si motivul pentru care le lipseste dorinta de dezvoltare spirituala este pentru ca nu se pot uni. Asta ii opreste de la a primi putere si dorinta pentru dezvolatre spirituala de la grup. Astfel, intregul grup si fiecare persoana in particular trebuie sa lucreze la acest lucru.

La inceput, nimeni nu isi doreste dezvoltare spirituala, calitate altruista sau dragoste. Doar mediul corect ne poate impune aceste lucruri. Avem doar libertatea de a alege sa primim aceasta dorinta de la grup; aceasta este singura noastra sansa de a deveni umani. Grupul trebuie sa lucreze si sa ofere tuturor prietenilor din intreaga lume o deschidere pentru dezvoltare spirituala, altruism si iubire.

Pe de alta parte, trebuie sa intelegem ca acest lucru depinde de fiecare persoana in parte, de abilitatea fiecarei persoane de a se anula pe sine cu scopul de a primi aceasta dorinta comuna pentru spiritualitate. Aceasta dorinta este prezenta doar intr-un grup si poate fi primita numai de la grup.

Aceasta ne va duce in cel mai important punct: punctul in care avem Cartea Zohar in fata noastra, precum si un sistem gata facut ce cuprinde grupul, cartile, profesorul, traducerile in alte limbi, televiziune si internet. Tot ce avem de facut este de a ne concentra toate eforturile intr-un punct, numit “libertatea de a alege”. Cu alte cuvinte, trebuie sa depunem efortul de a ne uni cu grupul cu scopul de a primi forta de dezvoltare de la el.

Rabi Yose ben Kisma spunea ca daca o persoana nu are aceasta forta de dezvoltare, atunci niciuna din fortele Cartii Zohar n-o vor influenta.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed