Extinderea abundentei si Luminii

Kabalisti despre Cartea Zohar

Puterea studiului Cartii Zohar elimina toate sentintele de Sus.

Rabinii din Ierusalim – 5681 (1941)

Pentru ca Israel este destinat sa guste din Pomul Vietii, care este Sfanta Carte Zohar, prin ea vor fi salvati din Exil.

Cartea Zohar – Naso, Paragraful 90

Cine nu s-a angajat in Intelepciunea Adevarului, care nu a vrut sa o invete, cand sufletul a vrut sa se ridice la Gradina Raiului, cade in dizgratie…Si sa nu urmati exemplul celor mai mari in Tora Deschisa, care nu vor sa se angajeze in aceasta intelepciune, pentru ca, cuvintele inteleptilor nostri in Midrash si in Zohar, sunt mai adevarate decat ale celor mai mari in generatie.

Cartea Legamantului partea 2, Articolul 12, Capitolul 5

Multi prosti se eschiveaza de la studiul secretelor lui Ari si ale Cartii Zohar, care sunt insasi viata noastra. Daca oamenii mei mi-ar da ascultare…ei s-ar scufunda in studiul Zohar-ului… ei ar revoca toate sentintele dure si ar extinde abundenta si Lumina. Viata omului depinde de Cartea Zohar si de scrierile lui Ari, care trebuie studiate cu evlavie, bucurie si placere, cu teama si cu iubire, fiecare dupa nivelul atins in sfintenie…

Rav Itzhak Iehuda Iehiel din Komarno – Pastrand Milostenia, capitolul 4, Invatatura 20

Intr-adevar, atunci cand Intelepciunea nu este patrunsa se nastea alt rau si anume cuvinte absurde, fara noima. Marii intelepti s-au retras, pentru ca este in natura inteleptului sa caute intelegere limpede si sa patrunda in adancimea subiectelor si sa nu se opreasca in cuvinte. Si cand ei au vazut ca in cuvinte nu se afla nimic, care sa implineasca dorinta au spus “de ce sa ne pierdem timpul cu ceea ce e imposibil de atins?”.

Altii au prejudiciat si mai mult: Nu numai ca au urat-o, defaimand-o, considerand-o o ineptie adoptata de oameni, si au preferat obscenul si inacceptabilul. In plus, ei au ajuns pana acolo, incat sa-i conteste esenta si sa nege faptul ca Sfantul Zohar a fost scris de catre Rashbi (Rabi Shimon Bar Iohai) si prietenii lui. Toate acestea s-au intamplat din cauza ca vorbele inteleptilor erau straine in ochii lor, intr-atat incat sa-i considere nedemni de atentie, chiar si pe tanaaim-invatatori, care sunt temelia tarii.

Rav Moshe Haim Luzzato (Ramhal) – Portile lui Ramhal, Introducere la articolul “Dezbaterea”, pag. 37

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: