Extrage Corectarea din fiecare cuvant al Zohar-ului

Zohar, Capitolul Bamidbar -In desert, Paragraful 36: … la sud este Hesed, o apuca spre est si depinde de el asa cum ramura depinde de radacina. Este asfel deoarece ascunsul Daat este inceputul soarelui, a carui esenta este Tiferet, numit soare si rasarit. Insa odata cu urcusul sau spre Iod-Hei, devine Daat. La inceput lui Daat in AVI superior, lui Hesed ii este revelata o radacina prin intermediul careia AVI superior se imperecheaza si aduce la iveala Hesed (Iubirea si Mila).

Trebuie sa extragem corectarea si remediul din fiecare cuvant al Zohar-ului. Lumina ne va transforma proprietatile potrivit sursei sale. Aceasta ar trebui sa fie atitudinea noastra in timp ce citim. Pe de alta parte trebuie sa incercam sa intelegem ceea ce citim, cat se poate de clar. Totul se trage din primul HaVaYah (Iod-He-Vav-Hei). Structura fundamentala este din patru stadii ale Luminii Directe si intreaga imbracaminte a acestor stadii: cele patru litere, cele trei linii si Malchut care provine din ele. Totul purcede din aceasta conexiune.

Inainte de toate trebuie sa aspiram la corectarea rupturii din noi insine astfel incat in fiecare moment si cu fiecare cuvant din Zohar sa fim patrunsi ca de un balsam sau un leac de vindecare. La urma urmei, Torah este creata ca o asezonare a dorintei (tavlin-condiment), un leac pentru indreptarea ei. Atunci cand vreau sa ma conectez cu textul pentru a-l revela, acesta se deschide si ma conecteaza cu intregul.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed