Facand greşeli inainte de aflarea adevărului

“Introducere in Cartea Zohar”,  articolul “Şi Jetro a auzit”, punctul 73: Un păr negru, care nu este galben, uneori reuşeşte şi alteori nu reuşeşte. Este bine pentru parteneriat cu şi pentru exercitarea lui pentru o perioadă scurtă de timp, nu pentru mult timp, deoarece pentru o lungă perioadă de timp, va avea gânduri. Şi pentru a nu face parte din el, el este bun pentru un timp scurt. El va reuşi în Tora dacă   exerseaza în ea, şi alţii vor reuşi în el. El nu are nici un secret pentru o lungă perioadă de timp, inima lui este limitata, frica în duşmanii lui. Duşmanii lui nu-l pot depăşi ….

După cum este scris în Zohar, atunci când o persoană nu are o percepţie clară a lumii spirituale, ea intelege Zohar literalmente. Este convinsa că această carte este plină de minuni şi cunoştinţe secrete şi că cineva o poate folosi pentru a citi destinul sau pentru a prezice viitorul, pentru a distinge oameni buni şi răi, a da sfaturi de zi cu zi şi să facă bani cu asta.

Pe de o parte, acest lucru este incorect. Explicaţiile materiale din aceste texte servesc ca bază pentru toate confuziile. Pe de altă parte, atunci când ne uităm la acest lucru din perspectiva a mii de ani, vedem că oamenii nu vor atinge adevărul fără aceste confuzii. Ei trebuie să devină confuzi şi „ne-confuzi.”  În acest fel, ei vor dobândi cunoastere.

In ultimii două mii de ani am existat în cadrul religios şi a trebuit sa trăim în acest fel. Acest lucru este valabil pentru toată omenirea cu toate credinţele şi religiile ei. Noi trebuie să trecem prin toată această confuzie pentru că fără ea, nu putem conecta împreună proprietăţile Creatorului, Bina, şi proprietăţile creaţiei, egoismul, Malchut, la nivelul Malchut-ului inferior, egoismul lumii noastre.

Ce reprezinta toate aceste credinţe şi religii? Ele reprezintă o anumită scânteie a lumii spirituale care au trebuit să fie introduse cu forţa în lumea noastră corporala, dorinta de a primi placere si puteau fi introduse doar în această formă. Este nevoie să se facă într-un amestec in dorinţa egoista, Malchut.

Manifestarea celor trei linii de Lumina, coborârea celor trei Klipot (coji) la nivelul lumii noastre, a fost motivul pentru originea tuturor credintelor, celor trei religii, multitudinea de metodologii spirituale, amulete, şi aşa mai departe. Toate acestea sunt dictate de dorinţa de a reuşi în egoismul nostru, Malchut, în aceasta lume şi / sau in lumea viitoare prin Bina, forţa superioară, care se presupune că există în religie (practici spirituale).

Cu toate acestea, fără aceste activităţi „spirituale”, omenirea nu ar putea să existe în combinaţie de Malchut şi Bina, chiar la nivelul lumii noastre. Bina trebuie să intre in Malchut şi sa-i dea, precum şi sa absoarba de la  Malchut tot ce se poate.

După încheierea includerii reciproce de credinţe şi religii (Bina a lumii noastre) în egoismul omului (Malchut din lumea noastră), procesul de analiză, selecţie, separare şi corectare începe. Acest lucru se întâmplă în timpul nostru, atunci când oamenii încep să analizeze esenţa religiei din acest amestec.

Cei care s-au alaturat lui Avraam si-au dat seama ca acesta este Babilonul antic, restul imaginindu-si asta acum. Acesta este motivul pentru care Zohar-ul, scris intr-un limbaj ca acesta, poate evoca opinii absolut diferite, în funcţie de cine il citeste.

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala 12/3/2010, „Introducere la Cartea Zohar”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed