„Fapte” care nu pot fi sesizate despre modul în care începe viața (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin„Fapte” care nu pot fi sesizate despre modul în care începe viața

În ultimele două decenii, au fost publicate mai multe studii care resping o mare parte din ceea ce credeam că știm despre modul în care ovulele umane sunt fertilizate în uter. Se pare că ovulul nu este deloc pasiv, dar pare să „aleagă” celula de spermă care în cele din urmă îl pătrunde și îi dă cromozomii. De asemenea, celula mai puternică și mai rapidă de spermă nu este neapărat cea care va fertiliza ovulul; spermatozoizii se mișcă în grupuri care se „ajută” reciproc prin mediul acid pe care ovulul îl creează în jurul său și alte revelații pe care știința nu le cunoștea înainte.

Există multe altele pe care nu le cunoaștem, multe altele pe care le vom învăța și, peste douăzeci de ani descoperirile revoluționare de astăzi vor fi infirmate și vor da loc altora noi, care la rândul lor vor fi infirmate din nou câțiva ani mai târziu. De fapt fiecare „fapt” științific ar trebui să aibă lângă el un asterisc pe care scrie „până se dovedește contrariul”. Se pare că adevărul este la fel de evaziv ca o umbră: odată ce aprinzi lumina, aceasta dispare.

Știința poate fi folosită pentru a face viața mai bună sau mai rea. Cu toate acestea, pentru ca aceasta să facă viața mai bună, noi înșine trebuie să fim mai buni. În prezent, folosim știința aproape exclusiv pentru a câștiga bani și pentru a construi arme. Cu alte cuvinte, știința este folosită pentru a exploata, extorca, intimida și controla alte persoane. Descoperirile pe care le facem, chiar și despre lucruri atât de inocente precum concepția, vizează doar beneficiul companiilor și instituțiilor care efectuează cercetarea. Dacă vrem să schimbăm asta, trebuie să ne schimbăm mentalitatea.

Mai mult, abordarea noastră egocentrică ne orbeşte în fața interconectărilor care alcătuiesc toate sistemele naturii. Este ca și cum am fi observat o parte a unei mașini, dar nu cum funcționează întreaga mașină, ce o influențează, cum este conectată la alte părți ale mașinii sau la ce servește întreaga mașină. Într-o astfel de stare, putem trage concluzii corecte din observația noastră?

În prezent, ne concentrăm doar asupra noastră. Ne vedem ca pe niște entități separate adunate împreună împotriva voinței lor într-un mediu ostil. Cu toate acestea în realitate, toate elementele din creație sunt conectate și dependente unele față de celelalte. Conștient sau nu, menținem între noi legături de responsabilitate reciprocă, unde prosperitatea unui element în realitate garantează prosperitatea tuturor celorlalte.

Putem înțelege fiecare element numai în contextul funcției și poziției sale în întreaga natură. Și noi suntem o parte a naturii, așa că trebuie să ne găsim locul cuvenit în ea, unde beneficiem de natură și beneficiem în mod egal de toate celelalte elemente din ea. Până nu vom înțelege acest lucru, nu vom înțelege natura sau nici o parte a acesteia, inclusiv pe noi înșine sau modul în care suntem făcuți.

Așa cum este imposibil să înțelegem inima dacă nu vedem cum funcționează într-un corp viu, nu putem înțelege niciun element înainte de a-l vedea operând în realitate. Până când nu vedem imaginea de ansamblu, toate „faptele” pe care le știm sunt ficțiune.

Când vom începe să funcționăm având în vedere beneficiile tuturor, vom începe să înțelegem cu adevărat realitatea. Până atunci, vom continua să facem în principal descoperiri false, care nu durează şi nu oferă o ușurare durabilă și cu siguranță nici fericire.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed