Fazele războiului cu Faraonul

Întrebare: Ce înseamnă să revelezi dorințele sparte sau Kelim? Le revelăm în aspirația noastră către Creator sau în dorința de a ne uni unul cu celălalt?

Răspuns: Revelăm Kelim sparte numai în dorința de a ne unii unul cu celălalt pentru a-l obține pe Creator. Și le revelăm din ce în ce mai mult.

Să spunem ca la convenția recentă, am descoperit faptul că pe de o parte vrem să ne unim dar, pe de alta, nu dorim asta. Ceva din interiorul nostru ne oprește; există un anumit inamic, ură, o indiferență interioară sau Machsom, care nu mă lasă să vin mai aproape de ceilalți și să mă unesc cu ei.

Asta este prima plagă din cele 10 plăgi Egiptene sau lovituri ale Faraonului (Faraon este numele celui care mă oprește). Simt că nu mă lasă să mă unesc cu ceilalți, chiar dacă nu realizez asta în totalitate: de ce trebuie să mă unesc cu ei, unde este Creatorul aici și cum este posibil să îi dăruiesc Lui. Pentru moment, am doar o aspirație de a mă unii.

Se va întâmpla în mod diferit a doua oară. Vrem să ne unim și trebuie să fim împreună să obținem spiritualitatea, pentru că spiritualitatea devine revelată numai în unitatea dintre noi. Asta ne va fi un pic mai clar nouă. Pe de altă parte, vom simții din nou că ceva ne oprește. Vom cere, Eliberează-ne! Dar el nu ne va da drumul.

Creatorul va revela continuu în interiorul nostru un ego mai puternic, îngreunând inima Faraonului. Apoi va ieși afară și va ataca din nou și asta nu trebuie să se întâmple numai la o convenție. Vom vedea atunci că suntem incapabili să o facem noi înșine; ne trebuie o forță externă. Atunci unde este această forță externă? Începem să ne dorim ca Creatorul să ne unească; apoi vom trece prin Machsom.

Data viitoare vom începe să simțim că spargerea Machsom înseamnă spargerea Machsom dintre noi. Nu trebuie să atacam o anumită graniță externă. Machsom-ul este între noi, în inimile noastre, care sunt izolate una de altă de o graniță egoistă.

De fapt, dând un alt atac, vom simții că nu vrem toate astea pentru noi; nu avem nevoie de asta pentru a ne unii și revela spiritualitatea, ci pentru a dăruii Creatorului prin asta. Asta este ultima oprire.

Toate acestea devin revelate gradual. Odată ce revelăm toate aceste faze în practică și le experimentăm din plin, vom crea astfel dorința corectă, Kli, sau vasul pentru primirea Luminii. Altfel, nu putem revela Lumina. Lumina este prezentă din abundență, dar trebuie să o revelezi în dorința corectă, sau Kli; trebuie să obții aceași frecvență sau aceași calitate. Asta este posibil numai prin acțiuni care duc la crearea unei dorințe adevărate în care Lumina va deveni revelată.

Deci, haideți să fim gata pentru următorul atac asupra Faraonului!

Din partea a doua a Lecției zilnice de Cabala 11/30/10, Talmud Eser Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed