Fereastra catre o Noua Lume

Omul se naste iubindu-se numai pe el. Aceasta este natura noastra si nu putem face nimic in legatura cu asta. Traim intodeauna in ea si nu putem pasi in afara. Toate actiunile noastre sunt numai de dragul nostru; altfel, este imposibil sa avansam. De aceea, am nevoie de o forta straina care sa actioneze impotriva naturii mele si sa o schimbe.

Toate gandurile si energia mea lucreaza pentru scopul de a ma simti confortabil si de a fi implinit. Dar exista un punct in mine care ma impinge sa pasesc in afara naturii mele, sa ma ridic de la nivelul animal si sa-L descopar pe Creator, asta este, sa dobandesc nivelul uman. Numai acest punct in mine apartine nivelului uman, nivelul Creatorului, deoarece omul este similar Creatorului.

Apartin lumii materiale cu totul, dar acest punct din mine apartine lumii spirituale. Daca nu se trezeste, un om traieste numai in aceasta lume si nu realizeaza nimic altceva; este satifsacut cu aceasta viata materialista. Daca, totusi, acest punct se trezeste in inima lui, el se simte inconfortabil in aceasta lume si se straduie sa se ridice din ea. Este influentat de doua forte: Una il impinge din spate, in afara lumii materiale si cealalta il trage din fata, din lumea spirituala.

Fara a renunta el insusi (la propriul egoism) si sa se ridice deasupra propriei naturi, este imposibil sa atinga adeziunea cu Creatorul. Trebuie sa decid la care natura ma voi referi: natura Creatorului sau natura creaturii, asta este, sa aleg intre daruire si primire.

Deoarece a da este opus naturii noastre, exista un singur mijloc de a trece de la material la spiritual: un grup Kabalistic. Grupul are o putere imensa, deoarece lucram impreuna si toti isi anuleaza dorintele egoiste care ii impiedica sa implineasca scopul pentru care omul s-a nascut. Scopul este de a devenii similar cu Creatorul. Creatorul este forta daruirii, iubirii si anularii de sine. De aceea imi trebuie un grup. ca o forta straina externa care sa lucreze ca o parghie si sa-mi intoarca natura, invers.

Pentru ca aceasta forta sa fie mareata si revigoranta, grupul trebuie sa fie unit si puternic si sa arda de dorinta de a-si implini scopul spiritual. Apoi, oricine din el poate folosi aceasta putere si poate iesi din sclavia iubirii egoiste.

Din partea a treia a Lectiei zilnice de Kabbalah 20.05.10, Atricolul Scopul Asocierii –  2

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: