Fii propriul tau observator

Avem multe dorinte diferite in noi si fiecare dintre ele trebuie sa treaca printr-o corectie, intr-o ordine specifica. In functie de conexiunea dorintelor in interiorul sufletului, o persoana descopera conexiunea sa cu alti oameni.

Prin urmare, noi nu stim adevaratele motive pentru starile prin care trecem, dar trebuie sa intelegem ca ordinea lor este predeterminata. Singurul lucru care depinde de noi este cum sa trecem prin ele: pe calea Luminii sau pe calea suferintei. In orice caz, fara sa intelegem de ce se intampla, trebuie sa acceptam relevarea oricarei stari ca o intamplare folositoare.

Nu avem niciun control asupra lucrurilor care deja se intampla. Trebuie sa acceptam lucrurile care ne vin, cu gratitudine, sa le corectam si sa mergem mai departe. Nu trebuie niciodata sa respingem urmatoarea stare, pentru ca astfel refuzam sa acceptam mijloacele care ne sunt date pentru avansarea noastra.

Nu exista nicio stare care sa nu faciliteze avansarea. De aceea, nu trebuie sa ne torturam cu indoieli: Este o stare buna sau una rea? Nu trebuie sa le dam nicio atitudine personala. Este bine sa te uiti la lucrurile care ti se intampla, din afara, ca si cum ai fi un observator din exterior. Trebuie sa trec prin aceasta stare, adica sa actionez, trec prin ea si avansez mai departe. Totul este pentru Bine (HaKol Le Tova)!

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala, 19.08.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed