Fizica lumii spirituale

Intrebare: De ce nu imi raspunde Creatorul la chemari, oricat de mult m-as plange Lui?

Raspuns: Pentru ca nu este inca o rugaminte corecta, ci niste pandalii ale copilului, pe care nimeni nu le prea baga in seama. Un tipat este o dorinta. Cand un adult plange si suspina este un semn ca ceva serios s-a intamplat. A fi un adult inseamna sa posezi o dorinta clarificata, sa intelegi ceea ce vrei.  Trebuie sa ne clarificam dorintele. Daca tipatul nostru interior, dorinta interioara, se va potrivi cu Lumina, Lumina va deveni relevata in ea si ne va permite sa simtim realitatea spirituala.

In esenta, noi studiem fizica lumii spirituale, legile precise ale interpunerii dintre Lumina si dorinta. Lumina a construit dorinta cu cinci parti; fiecare dintre ele impartindu-se la randul ei in alte cinci si alte cinci. Impreuna, sunt 125 de grade prin care dorinta poate deveni ca Lumina; asta este, sunt 125 de pasi prin care ridicam dorinta pe scara spirituala catre Lumina, pana cand devine exact ca El.

Ce inseamna plangerea, atunci? Este dorinta de implinire a unei si mai mari similaritati cu Lumina decat o dezvolt eu in mine. Odata ce am facut actiunile corecte si m-am adus la similaritatea cu Lumina, Lumina devine relevata! Dar daca nu fac actiunile corecte, Lumina nu se va releva.

Din acest motiv nu este nevoie sa plang. Ce este nevoie este ca tu sa-ti schimbi dorinta pana cand vei atinge Lumina. Pentru ca tu sa treci de la o stare la alta, sa te schimbi in asa masura incat sa urci la gradul urmator, trebuie sa te pregatesti cateva luni, sau poate ani, sau chiar vieti. Totul depinde de mediu, de perseverenta si presiune si de eforturile tale de a accelera timpul.

Totusi, Lumina nu trateaza pe nimeni cu superioriate. Oricine are o oportunitatea sa tipe intr-un fel special catre El pentru ajutor. Acestea sunt legi stricte in fizica: fie te potrivesti pasului urmator, fie nu. Daca ai destula putere sa te misti singur, atunci te misti; daca nu, atunci stai nemiscat. Daca trebuie sa misc o incarctura uriasa, o voi putea misca numai atunci cand puterea mea devine cu o picatura mai mare decat incarcatura, si nu mai devreme.

De aceea intelepciunea Cabala ne invata cum sa atragem Lumina care ne va da putere aditionala sa devenim ca ea. Pot atrage Lumina numita Inconjuratoare sau Lumina care Reformeaza, din stadiul la care vreau sa acced. Aceasta Lumina imi va influenta dorinta si ma va ridica. Ma va face similar cu nivelul Superior din care Lumina a venit. Intre timp, eu sunt incapabil sa ma schimb de unul singur.

Intreaga intelepciune Cabala este invatarea atragerii acesti Lumini de Sus, in timp ce ramai jos. In aceasta privinta, este scris: Am creat inclinatia rea, egoista si Tora ca mijloc de a o corecta, pentru ca Lumina din ea Reformeaza.

Din prima parte a  Lectiei zilnice de Cabala, 16.07.10, Articolul Problema Realizarii Spirituale

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: