Formateaza-te singur pentru Spiritualitate

Cum intentiile tale pe masura ce citesti Zohar devin mai corecte, o sa incepi sa simti imagini spirituale in cadrul acestora. Nu vei simti imaginea corporala, ci mai degraba intreaga dezvoltare a evenimentelor din interiorul tau: in dorintele tale, senzatii, intentii si atitudine.

Imaginile trebuie sa se incadreze impreuna in  tine deoarece spiritualitatea este tot ceea se intampla in dorinta. In acord cu intentia corecta, dorinta de a primi incepe sa capete forme spirituale. Intentia ‘’coloreaza imaginile’’ din interiorul dorintei, o formeaza in asa fel incat sa ia aceste forme. Tot ceea ce Zoharul descrie va fi perceput in dorinta de a primi ca si cand i se intampla direct.

De exemplu, computerul meu are un program care deschide fisiere in format ‘’Word’’. Dar daca cineva imi o fotografie in format ‘’jpg’’ sau un tabel in ‘’xls’’, nu voi putea sa le deschid in ‘’Word’’.  Chiar daca contin informatii foarte importante si utile, nu le pot extrage. Deci, trebuie mai intai sa gasesc un program nou, sa il descarc singur, dorinta mea de a primi (‘’hard drive-ul meu’’ sau computerul), apoi voi putea primi datele transmise mie in aceste formate.

Concret, exact asta este ceea ce facem si noi studiind Cabala. De fapt, care este intelepciunea Cabalei ? Iti insusesti programul nou pentru dorinta ta de a primi sau vasele perceptiei tale (kli). Avandu-l formatat din nou, esti in stare sa percepi noi imagini si informatii.

Inainte, programul tau lucra doar pentru receptie, iar acum noul program a fost ‘’downloadat’’ in tine, program care intelege ce inseamna a darui. Inseamna valori noi, noi relatii intre dorinte, intentii si atitudini, noi sensuri ale urcarii si coborarii, liniile dreapta si stanga, tot ceea ce primeste o noua valoare si insemnatate. Acest nou program schimba totul.

Iar acum, ce a mai ramas vechi? Ce ramane este dorinta de a primi, dar conectarea intre toate partile ei este introdusa acum cu noua valoare : cat de mult o persoana daruieste alteia, nu cat de mult primeste de la ea.

Apoi, pentru ca sunt programat ca toate dorintele mele sa se desfasoare in daruire reciproca cu ceilalti, inteleg informatiile de daruire care incep sa soseasca in orice format ajung (‘’text’’, ‘’video’’, sau ‘’audio’’). Pot sa deschid si sa inteleg ce este, iar fiecare mesaj imi este clar.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala 10/3/10, The Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: