Formula de întoarcere la bunătate

Un om care deschide Cartea Zohar, o deschide pentru a-L revela pe Creator. Prin definiţie, ştiinţa Cabalei este metoda de revelare a Creatorului creaturii în această lume. Pe de altă parte, de ce să ni se dea nouă Cabala şi toată Tora? Creatorul devine revelat în om în dorinţa de dăruire şi iubire. Această dorinţă este egală Creatorului în calităţi, şi Creatorul devine revelat datorită legii echivalenţei de formă.

Deci, Creatorul este calitatea dăruirii şi iubirii, forţa de dăruire şi iubire, „Binele care face Bine”. Atunci cum putem obţine dorinţa de dăruire şi iubire, Binele care face Bine? Prin conectarea unii cu alţii în ciuda forţelor egoiste din fiecare om care îi face să se respingă reciproc, şi să construim o reţea de conexiuni bune între noi peste reţeaua de ură. Prin construirea unei reţele în care fiecare om e bun şi face bine, dăruieşte şi iubeşte în relaţiile cu ceilalţi.

Dar cum să facem asta când fiecare din noi este doar un mic egoist? Citim Cartea Zohar care ne spune despre stările noastre corectate, în care noi suntem conectaţi între noi, iar noi ne dorim ca aceasta să devină realitate în interiorul nostru. În acel caz, primim o impresie a acestor stări bune care deja există în infinitate. Această impresie, influenţa forţei de la stările noastre corectate peste starea noastră curentă este numită Lumina Înconjurătoare sau „Lumina care ne întoarce la sursa bunătăţii”

Apoi, după formula „Eu am creat înclinaţia rea şi am dat Tora drept condiment ca Lumina din Ea să întoarcă la Sursă” noi ne întoarcem la sursă – Cel Bun care face Bine. De aceea îl revelăm pe Creator, Cel Bun care face Bine, rădăcina noastră.

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala 5/26/2011 „Zohar”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed