Formula secreta a unui miracol

Prin Cartea Zohar, Creatorul ne arata tot felul de exemple menite sa ne transmita diferite impresii. Intre timp, noi nu stim ce este asta – la fel cum un copil nu stie nimic, dar tot incearca sa imite exemplul pe care il vede.

Daca nu vrei sau daca nu poti sa o faci, atunci adreseaza-te grupului si cartilor ca sa capeti ajutor. In orice caz, trebuie sa cauti ceva care sa te impinga inainte si sa te ajute sa te unesti cu starile si cu actiunile despre care iti spune Zohar-ul, in ciuda faptului ca nu poti sa intelegi nimic. Ceea ce e important e sa vrei sa intelegi.

Zohar-ul vorbeste despre stari superioare de daruire spirituala, pe care doresti sa le simti si sa le experimentezi. Cum poti sa faci asta? Iata intrebarile care ar trebui sa te preocupe continuu.

Nu conteaza daca nu-ti amintesti nimic din ceea ce citesti. Daca vrei ca textul sa te influenteze, ca sa patrunzi in lumea sa, ca sa simti despre ce vorbeste, atunci vei simti o senzatie foarte puternica despre cum te influenteaza lectura, chiar daca nu intelegi niciun cuvant. Vei avea o schimbare de dispozitie, o schimbare a diferitelor calitati si a perspectivei tale asupra ta si a lumii. Vei incepe sa simti diferite schimbari care au loc in fiecare zi, pana cand, intr-o zi, vei face saltul.

Toate astea se vor intampla ca rezultat al lecturii, desi nu ai habar despre ce citesti si ce vrea sa-ti spuna textul. Nu ai nicio legatura cu cartea, in afara de o singura dorinta: vrei ca acea carte sa iti fie dezvaluita!

Asa lucreaza Lumina Inconjuratoare; e o forta minunata, miraculoasa. Influenta care ne afecteaza din Lumea Superioara nu e prea departe de miracol, pentru ca ea functioneaza in ciuda faptului ca nu ai nicio legatura cu ea. Nu exista nicio legatura intre dorinta de a primi si dorinta de a darui. Toata legatura se realizeaza prin Creator, care e radacina ambelor calitati. Aceasta legatura ascunsa se numeste miracol (Sgula).

Asta urmeaza o lege stricta a Luminii si a dorintei (Kli) conform unei formule stricte a interactiunii lor. Insa aceasta forma de conexiune iti e ascunsa – si de aceea, pentru tine, ea e un miracol. Apesi butonul intr-o parte si iese ceva din alta parte. Tot sistemul e ascuns de tine, iar tu nu intelegi cum functioneaza aceasta conexiune.

Ti s-a spus, pur si simplu, ca trebuie sa citesti si sa doresti – iar restul se intampla de la sine!

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: