Forta Binei se afla printe noi

Intrebare: Care este legatura intre unirea lui Malchut cu Bina si unirea noastra prin Cartea Zohar?

Raspunsul meu: Daca vrem sa ne unim unul cu altul, trebuie sa credem ca forta Bina, Creatorul, HaVaYaH, se afla printre noi. Totul este revelat intre suflete. De aceea unirea noastra deasupra egosimului individual al fiecaruia este puterea unica dintre Malchut si Bina.

Bina este Creatorul, Mama de Sus (Ima Ilaa), Forta Superioara care traieste printre noi. De aceea nu ne putem uni impreuna noi singuri. Vom descoperi doar gol si intuneric intre noi, vom vedea unirea ca ceva nefezabil.

Totusi, daca vom avea confirmarea existentei Bina, Lumina Superioara sau Creatorul printre noi, nu vom avea altceva de facut decat sa Il revelam, sa-L chemam sa ne uneasca. In acest sens, Creatorul ne poate uni doar daca dorim sa devenim ca El – forta care traieste si umple spatiile goale dintre noi.

Pentru ca noua sa ni se reveleze Creatorul, Acesta ne-a creat in asa fel incat sa plutim in El, cum plutesc farimiturile de paine in supa. Daca ies din mine (din egoism) si doresc sa ma conectez cu El, cu atributul de daruire, inseamna ca Malchut incepe sa se uneasca cu Bina.

Cum? Ma conectez la Bina si apoi puterea Bina vine inapoi la mine.  Inseamna ca Malchut incepe sa receptioneze in el proprietatile Bina si poate deci lucra cu intentia de dragul daruirii. In masura in care Malchut are o asemenea putere, incepe sa simta puterea celorlalti.

Venirea mea in Bina si primirea calitatii de daruire de la ea este numita pocainta (corectare)din frica. Iesirea din mine insumi cu Malchut corectat si inceperea muncii cu ceilalti este numita pocainta din iubire.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: