Forta Care Actioneaza In Toata Realitatea Este Obtinuta Prin Actiunile Sale

Zohar-ul vorbeste doar despre dorinta si despre ce are loc in interiorul ei. Prietenii mei sunt, de asemenea, dorintele mele; ei sunt aspiratiile de a se lega unul de altul si cu mine cu scopul de a-L descoperi pe Creator. Dorintele care lucreaza impotriva se numesc dusmanii mei.

In acest fel impartim realitatea. Nu exista “acesta lume” sau “lumea care va veni”, ci doar o dorinta. Trebuie sa ne obisnuim cu aceste definitii si sa incetam sa vedem lumea in alte feluri. Trebuie sa scapam de obiceiul ce-l avem de la nastere  – de a vedea lumea ca o structura care exista in afara noastra. Trebuie sa simtim ca am avut prea mult  timp o perceptie falsa si vrem acum sa revenim la cea adevarata. Nu mai vrem sa traim in aceasta iluzie deloc.

Vreau sa-mi inteleg dorinta si sa descopar forta care actioneaza in interiorul ei. Aceasta forta este obtinuta prin actiunile sale. Din acest motiv Zohar-ul explica, cum dorintele mele sunt legate una de alta si cum ele se influenteaza una pe alta. Invatand ce se intampla intre dorintele mele, incep sa inteleg aceasta forta.

Aceasta forta nu poate fi descoperita prin ea insasi, ci doar prin actiunile sale in interiorul dorintelor. De exemplu, cum recunoastem un magnet? Vedem cum acesta misca bucati de metal. Cu scopul de a-l identifica, trebuie sa fii destept si sa intelegi secventa cauza si efect. Daca ai arata asta unui copil, el ar crede ca faci miracole.

Noi percepem fenomenele prin cauza si efect, atat prin reactia materiei cat si prin consecinte.  Nu putem vedea curentul electric, ci doar efectul ce rezulta, cum ar fi miscarea sau rotirea unui obiect. Atfel, noi percepem doar manifestarea a ceva, dar nu putem prinde esenta, chiar daca este vorba de propria noastra esenta. Din acest motiv Zohar-ul ne explica toate fenomenele in interiorul dorintei generale.

Problema este ca, Kabalistii nu au alte cuvinte la dispozitie in afara cuvintelor care apartin acestei lumi; din acest motiv ei folosesc limbajul ramurilor. Ei folosesc cuvinte ce descriu lucruri in aceasta lume pentru a infatisa lucruri in taramul spiritual. Este o adevarata binecuvantare ca acest limbaj exista, intrucat ne permite sa intram in spiritualitate independent si voluntar, invatand sa-i intelegem forma din afara.

Cum putem afla ceva despre spiritualitate daca suntem pe dinafara si nu stim sau nu intelegem legat de ea? Legat de spiritualitate, suntem ca un nou nascut. Diferenta este ca, copilul se dezvolta instinctual, impins inainte de natura (de Creator), in vreme de noi trebuie sa-I cerem sa ne dea putere pentru a avansa spre El. Acum, facand asa, ne exersam libertatea de a alege – libertetea de a deveni la fel ca Creatorul.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: